El retorn de Comediants i la presència de Navarra centren la 34a Trobada de Gegants

La 34a Trobada de Gegants i Capgrossos ha fet petita la plaça de l’Ajuntament i els carrers del Centre Vila amb una setantena de figures de 23 colles diferents. La jornada ha tingut com a convidats d’honor els Gegants de Comediants, que han retornat als carrers, i com a convidats especials la colla del poble navarrès de Burlada.

Els Gegants Vells i Nous han dansat a la plaça de l’Ajuntament el ball Aires de Festa // Roger Cuartielles

A la Festa Major no hi podia faltar la Trobada de Gegants i Capgrossos, que aquest diumenge ha celebrat la seva 34a edició. Una jornada festiva que ha aplegat 23 colles i una setantena de figures, que han fet petita la plaça de l’Ajuntament i els carrers del Centre Vila, per on han dansat prop de dues hores.

La trobada ha estat especial per dos motius. D’una banda, la coincidència amb la Diada de Sant Miquel, un fet que no succeïa des del 2013. Per això també s’ha fet la tradicional tronada per anar a cercar el ram de la Geganta com mana la tradició. Una altra raó: el retorn dels Gegants de Comediants. La coneguda companyia teatral ha portat els seus gegants a plaça després d’anys sense sortir i coincidint amb els 40 anys de l’entitat.

Un retorn en què la colla molinenca hi ha tingut molt a veure ja que s’ha encarregat de retocar els acabats de les figures i de posar els vestits a punt. “Per a nosaltres és molt bonic poder veure’ls dansar en aquesta trobada”, ha destacat un dels membres de la colla molinenca, Joan Parellada, a Viu Molins de Rei.

A banda de Comediants, un altre protagonista de la celebració ha estat la colla de Gegants i Capgrossos del poble navarrès de Burlada, que dissabte ja va participar en la passada dels Gegants Nous i que aquest diumenge ha ofert a plaça un vals anomenat “Eslava” amb les seves giragonses característiques.

De la seva banda, els Gegants Vells i Nous de la colla molinenca han dansat el ball Aires de Festa com a dansa d’agraïment i amb motiu de la Diada de Sant Miquel. L’altra tradició de la jornada ha estat el Ball de l’Alcalde, en què Xavi Paz s’ha estrenat fent dansar en Miquel.

Després de la mostra de balls a plaça, la trobada ha seguit amb una cercavila de totes les colles pels carrers del Centre Vila. Entre les colles participants s’hi han pogut veure els Gegants de Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat, Vacarisses, Castellbisbal i Sant Andreu del Palomar. També la Comparsa Blaugrana i els Gegants de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre d’altres.

Tots ells no era la primera vegada que trepitjaven el municipi. En canvi, els Gegants de Viladrau i Gandesa s’ha estrenat com a convidats a Molins de Rei juntament amb la colla de Burlada i els Gegants de Comediants.

Recomanacions personalitzades