El preu del lloguer a Molins de Rei augmenta més d’un 14% en dos anys

Segons dades de la Generalitat, el cost mitjà al municipi el 2018 rondava els 720 euros, però als portals immobiliaris és difícil trobar un pis per menys de 900 euros mensuals.

Blocs de pisos de la plaça del Molí // Clàudia Ferràndiz

Cada vegada és més complicat llogar pis a Molins de Rei. En els últims anys, els preus han anat enfilant-se. Fa un any, quan es va reactivar la Taula d’Habitatge, l’objectiu ja era combatre uns lloguers desorbitats que la gent no es pot permetre. 

Però la bombolla del lloguer que afecta Barcelona, on el preu mitjà és de 930 euros, s’ha continuat estenent per les localitats de l’àrea metropolitana i fa temps que toca de ple Molins de Rei.

Segons dades de la Generalitat a partir dels contractes de lloguer signats, el cost del lloguer a Molins de Rei ha augmentat més d’un 14% en els dos últims anys i el 2018 rondava els 720 euros. Però la xifra fa temps que va a l’alça. Des del 2013, s’ha incrementat un 26%, que es tradueix en 149 euros. I, de fet, durant el primer trimestre del 2019 el preu ja s’ha disparat fins als 774 euros.

El lloguer mai havia estat tan alt com fins ara a Molins de Rei. La xifra supera els 716 euros del 2008, l’any en què va esclatar la crisi econòmica espanyola. 

La bombolla del lloguer afecta tota l’àrea metropolitana

La bombolla del lloguer de Barcelona s’ha estès pels municipis de l’àrea metropolitana. A Sant Feliu de Llobregat, el preu mitjà és de 756 euros, segons les dades del 2018. A Sant Joan Despí arriba als 815 euros, mentre que a Sant Just Desvern supera el miler i s’enfila als 1.059 euros. És una de les sis poblacions catalanes on el lloguer sobrepassa els mil euros.

A Vallirana, la xifra s’acosta molt a la de Molins de Rei, ja que és de 724 euros. En canvi, la de Sant Vicenç dels Horts és significativament més baixa: 674 euros.

Als portals immobiliaris els preus són més elevats

Malgrat les dades de la Generalitat, als portals immobiliaris habituals és gairebé impossible trobar lloguers assequibles a Molins de Rei. De fet, a data d’avui, a Habitaclia, Fotocasa i Idealista el més barat costa 900 euros i és un pis de 98 metres quadrats, amb tres habitacions, dos banys i ascensor.

Els tres portals reuneixen anuncis de particulars i d’immobiliàries. L’oferta és més aviat escassa i adreçada a famílies, ja que els pisos són grans, amb més d’una habitació i amb un lloguer que difícilment pot permetre’s una persona sola. 

A Fotocasa s’hi poden trobar set pisos, mentre que a Idealista cinc. A Habitaclia l’oferta s’amplia i és de deu habitatges. Tot i això, moltes vivendes coincideixen en les tres pàgines. Com es pot observar a l’infogràfic, la majoria dels lloguers supera els 900 euros mensuals. 

Viu Molins de Rei inicia una sèrie de reportatges per analitzar la situació de l’habitatge al municipi. Aquesta feina és possible gràcies a la comunitat de socis del diari.

Recomanacions personalitzades