Comença el curs escolar amb un grup més de 1r de l’ESO a l’Institut Lluís de Requesens

Més de 5.000 alumnes estudiaran a Molins de Rei. Les dades, segons la regidora Ainoa García, són “estables” respecte l’any passat i no ha tancat “cap línia” perquè hi ha hagut prou inscripcions.

El 12 de setembre va començar el curs escolar 2019-2020 // Ajuntament de Molins de Rei – Dan Costa

Dijous passat, la normalitat va retornar per a moltes famílies. Les classes ja han començat i més de 5.000 alumnes estudiaran a Molins de Rei durant el curs 2019-2020, la majoria dels quals són del municipi.

4.000 alumnes faran Infantil, Primària i Secundària. Les dades d’estudiants són “estables respecte l’any passat”, va comentar la regidora d’Educació, Ainoa García, en una roda de premsa la setmana passada. Aquest curs, l’Institut Lluís de Requesens comptarà amb un grup més a Primer de l’ESO. Això respon a un tema de natalitat, que fa que a P-3 actualment hi hagi menys demanda, mentre que a la secundària més, segons la regidora socialista.

D’aquesta manera, tant aquest centre d’educació secundària com l’Institut Bernat el Ferrer tindran cinc grups de primer de l’ESO. Aquesta era una demanda de l’Assemblea Groga de Molins de Rei, que va denunciar fa mesos que la cinquena línia de l’Institut Lluís de Requesens havia estat eliminada en l’oferta inicial, i que era necessari reobrir-la per “no permetre les sobreràtios als primers de l’ESO”.

El curs passat va tancar una línia de P-3 de l’Escola Castell Ciuró, però aquesta vegada la regidora d’Educació ha indicat que no s’ha eliminat cap grup. Tot i això, l’alcalde, Xavi Paz, ha advertit que, si el departament d’Educació manté una ràtio de 25 persones per classe i no opta per nombres inferiors, podria ser que més endavant sí que s’acabi tancant un grup.

Paz ha assegurat que els alumnes han quedat “molt equitativament repartits” en els diferents centres del municipi, una dada que implica que Molins de Rei compta amb “diversos models educatius” i que cadascun “té el seu públic”.

Xavi Paz i Ainoa García visitant l’escola bressol El Rodó // Ajuntament de Molins de Rei

207 infants a les escoles bressol municipals

207 infants aniran a les escoles bressol de titularitat municipal. Al Rodó i el Molí s’han ocupat totes les places, mentre que a la Traca han quedat algunes vacants, segons va comentar la regidora d’Educació en una entrevista a Ràdio Molins de Rei. Tot i això, García va apuntar que probablement la llar d’infants s’acabarà d’omplir “al llarg dels propers mesos”.

L’Ajuntament ha dedicat “més de 150.000 euros en millorar els centres i els equipaments educatius, segons ha anunciat el consistori en un comunicat. S’han destinat el 50% d’aquestes inversions a millores de seguretat, reparacions de teulades i goteres, jocs infantils, sorrals, connectivitat i altres aspectes sol·licitats per les direccions dels centres. 

Precisament, a l’escola bressol El Rodó s’hi han invertit 35.000 euros per arreglar “un problema de clavegueram i esquerdes que hi havia”, segons Ainoa García.

El Pla de Transició al Treball reuneix 31 alumnes de diferents ciutats

D’altra banda, 31 persones de diferents localitats del territori català han començat el Pla de Transició al Treball (PTT), segons Ainoa García va explicar a Ràdio Molins de Rei. Són alumnes que “no han acabat l’ESO però tenen el neguit de continuar estudiant o formant-se”.

A través del PTT, que inclou cursos d’auxiliar d’hoteleria, de restauració o d’auxiliar de comerç, poden accedir a un cicle formatiu o trobar feina amb més facilitat. Per primera vegada, aquesta iniciativa s’ubicarà al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré. 

Recomanacions personalitzades