El MolinsBus augmenta la freqüència d’autobusos en horari escolar

L’Ajuntament ha explicat que s’incorporaran tres expedicions noves en les línies 1 i 2, i també es retardarà l’hora de sortida d’un autobús al migdia perquè els estudiants arribin a temps d’agafar-lo després de classe. 

La freqüència d’autobusos al matí augmentarà i s’adaptarà a l’horari escolar // Arxiu – Jordi Julià

A partir del dijous, que comença el curs escolar, el MolinsBus augmentarà la freqüència d’autobusos al matí. El regidor de Mobilitat, Pep Puiggarí, ha explicat en una roda de premsa aquest dilluns que les associacions de pares i mares de l’Escola Castell Ciuró i de l’Institut Bernat el Ferrer van fer arribar a l’Ajuntament que, al matí, els autobusos de la línia 1 anaven molt plens d’alumnes.

Per això, el consistori ha decidit afegir dos expedicions noves, una a les 7:15 i una altra a les 8:25. També s’ha acordat incorporar-ne una tercera al matí a la línia 2. Aquestes dues línies connecten la Riera Bonet amb Can Graner, però segueixen recorreguts diferents.

A més, es retardarà cinc minuts l’autobús que sortia de Can Graner a les 14:30, per tal que els alumnes tinguin temps d’agafar-lo després de classe. Puiggarí ha comentat que tots aquests canvis, que vénen donats per “peticions” de la comunitat educativa, van orientats a millorar la mobilitat entre “la part alta i la part baixa” de Molins de Rei.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha indicat que, si més endavant “cal retocar els horaris i és possible”, ho portaran a terme.

Ainoa García, Xavi Paz i Pep Puiggarí, d’esquerra a dreta // Clàudia Ferràndiz

Un dispositiu de la Guàrdia Urbana, agents cívics i protecció civil per facilitar la mobilitat

L’inici d’aquest curs escolar té una particularitat: queda afectat per les obres de la Carretera, un “eix estratègic de Molins de Rei que repercuteix en la mobilitat”, segons l’alcalde.

Puiggarí ha comentat que el municipi “té una mobilitat complicada en hores puntes”. L’Ajuntament establirà “un dispositiu de la Guàrdia Urbana, agents cívics i protecció civil per facilitar la mobilitat interna de Molins de Rei així com la sortida” durant les franges horàries més conflictives. 

El regidor de Mobilitat ha detallat que els punts més complicats pel que fa al trànsit són el carrer Jacint Verdaguer amb l’11 de setembre, amb els Països Catalans, amb la plaça de l’Ajuntament i amb el passeig del Terraplè, així com el carrer Puigcerdà amb l’11 de setembre. També és delicada la zona de la Carretera.

D’altra banda, Puiggarí ha afegit que es reforçaran els punts habituals on hi ha centres educatius, sobretot en la part alta, on hi ha l’institut Bernat el Ferrer, i la part baixa, a l’Escola Pont Cadena i l’institut Lluís de Requesens.

Xavi Paz visitant l’Escola Bressol El Rodó // Ajuntament de Molins de Rei

Inversió de més de 150.000 euros en centres educatius

La regidora d’Educació, Ainoa García, ha explicat que l’Ajuntament ha dedicat “més de 150.000 euros en millorar els centres i els equipaments educatius”. Segons un comunicat del consistori, “el 50% d’aquestes inversions s’ha destinat a millores de seguretat, reparacions de teulades i goteres, jocs infantils, sorrals, connectivitat i altres aspectes” sol·licitats per les direccions dels centres. En aquest sentit, García ha comentat que l’Escola Bressol El Rodó tenia un “problema d’esquerdes” que s’ha solucionat. 

L’altre 50% de la inversió, que segons l’Ajuntament “s’executarà durant el mes de setembre”, es destinarà a “substituir antigues instal·lacions d’il·luminació poc eficients per tecnologia LED a les escoles El Palau i l’Estel”. El comunicat indica que aquesta inversió “es recuperarà ben aviat” per “l’estalvi energètic que comporta”, i que pot ser que es faci “extensiva a algun altre centre aquest mateix any”.

En total, s’ha planificat una seixantena d’actuacions diferents. Segons l’alcalde, “aquesta és una política del govern que hi va haver del 2011 al 2017, que afortunadament es va mantenir l’any passat” i que ara “no es canviarà”, perquè posen “l’educació al capdavant” de les “prioritats polítiques”. 

5.000 alumnes comencen el curs aquest dijous

Ainoa García ha afirmat que el dia 12 de setembre més de 5.000 alumnes començaran el curs i que, enguany, les dades provisionals d’estudiants són “estables respecte l’any passat” i “no tanca cap línia” perquè hi ha hagut prou inscripcions.

Tot i això, Paz ha explicat que, si el departament d’Educació manté una ràtio de 25 persones per classe i no opta per nombres inferiors, podria ser que més endavant s’acabi eliminant un grup.

L’alcalde també ha comentat que els alumnes han quedat “molt equitativament repartits” en els diferents centres de Molins de Rei, una dada que implica que el municipi compta amb “diversos models educatius” i que cadascun “té el seu públic”.

Recomanacions personalitzades