Tot el que has de saber sobre les obres de la Carretera

La reforma de les avingudes de Barcelona i València, que durarà vuit mesos, comportarà diverses afectacions en la mobilitat. La Carretera passarà a ser d’un sol sentit entre la plaça de la Bàscula i el Passeig del Terraplè.

L’avinguda de Barcelona en obres // Clàudia Ferràndiz

Aquest dilluns, dos anys després que per votació popular s’apostés per eixamplar les voreres de la Carretera i remodelar la plaça de la Bàscula, han començat les obres de les avingudes de Barcelona i València. La reforma durarà vuit mesos i comportarà diverses afectacions en la mobilitat. 

Es pot circular per la Carretera?

La Carretera ha passat a ser d’un sol sentit entre la plaça de la Bàscula i el Passeig del Terraplè. Les obres han començat pel costat riu i després continuaran pel de muntanya, de manera que sempre hi haurà un carril per circular en direcció Quatre Camins. En canvi, per anar en sentit contrari, cap a Sant Feliu de Llobregat, s’haurà d’utilitzar l’itinerari alternatiu de Verge del Pilar i Felip Canalias. 

Afectacions per les obres de la Carretera // Ajuntament de Molins de Rei

Els veïns poden utilitzar els pàrquings privats?

Els pàrquings privats dels dos costats de la Carretera es poden continuar fent servir. Només es limitarà l’accés quan es facin tasques de formigonat.

És possible anar en cotxe a l’estació de Renfe?

Es podrà accedir a l’estació de Renfe en vehicle privat durant els vuit mesos que duraran les obres, encara que afectin la plaça de la Bàscula.

Les places d’aparcament en zona blava de la Carretera es poden utilitzar?

Les places d’aparcament en zona blava s’han desplaçat al carrer Verge del Pilar, amb els mateixos horaris i preus. Les zones de càrrega i descàrrega es mantenen a les avingudes de València i Barcelona. 

El transport públic continua circulant per la Carretera?

Els busos interurbans que travessaven les avingudes de Barcelona i València han modificat el recorregut i han reubicat algunes parades.

Els vehicles només utilitzen un carril a l’avinguda de Barcelona // Clàudia Ferràndiz

Quant costen les obres?

El pressupost de la reforma és de 2.088.529 euros.

Qui finança la reforma?

L’Ajuntament ha destinat 1,5 milions d’euros del pressupost del 2019 en la reforma, mentre que l’Àrea Metropolitana de Barcelona es fa càrrec de 128.000 euros. La resta de diners que queden per cobrir es financen amb els estalvis que la tresoreria municipal ja té al calaix d’exercicis anteriors.

Recomanacions personalitzades