La biblioteca El Molí incorpora prop d’un miler de nous socis en només tres mesos

Amb l’increment, 10.815 persones ja tenen el carnet d’usuari de l’equipament. Des del mes d’abril, en què es va estrenar la nova instal·lació, els préstecs han augmentat un 61% i les visites gairebé s’han duplicat.

La biblioteca El Molí es va inaugurar el 30 de març // Arxiu

La nova biblioteca El Molí s’ha estrenat amb bon peu. En només tres mesos d’obertura, l’equipament ha guanyat 866 socis, el que representa una mitjana de gairebé 10 usuaris nous per dia. Gràcies a aquest interès en els serveis de la nova biblioteca, aquesta ja disposa de 10.815 de persones amb el carnet. La biblioteca El Molí no només s’ha convertit en un lloc de visita, ja que és una instal·lació estrenada fa poc, sinó que els molinencs i molinenques l’utilitzen com un espai de lectura, consulta o de realització d’activitats. Segons les dades facilitades a Viu Molins de Rei per la direcció de la biblioteca El Molí, els préstecs han crescut un 61% entre l’1 d’abril i el 30 de juny. Durant aquests tres mesos, se n’han comptabilitzat 12.056. Al mateix període dels anys 2017 i 2018, a l’antiga biblioteca Pau Vila s’havien registrat 7.820 i 7.480, respectivament.

Més enllà del ‘boom’ per l’obertura de la nova instal·lació, la directora de la biblioteca El Molí, Montse Vega, valora positivament les xifres dels tres primers mesos de vida de la biblioteca. “Totes les dades pugen i estem assolint un creixement important, tenint en compte que hem començat de zero”. En aquest sentit, Vega recorda que el fet que el nou equipament multipliqui per cinc l’espai de l’anterior fa que “la gent que abans es quedava fora ara pugui gaudir de les prestacions”.

Més de 21.000 visites en tres mesos

Els usuaris de préstec, aquelles persones, que com a mínim una vegada han utilitzat aquest servei, també han augmentat. Les dades indiquen que entre abril i juny ho han fet 4.052 persones, gairebé 2.000 més que els anys anteriors. A més de les gestions que es fan a la biblioteca, una altra dada rellevant és la xifra de visites que rep. En aquest cas, s’ha passat de les 10.884 de fa dos anys o les 11.663 del 2018 a les 21.877 d’enguany.

Vega destaca que la presència on-line de l’entitat es visibilitza més. Les visites a la web s’han multiplicat per quatre durant el segon trimestre de l’any, arribant als 2.889 usuaris, mentre que el nombre de seguidors a Twitter ha crescut una tercera part.

A més de lloc de consulta, estudi o lectura, les activitats de la biblioteca també tenen bona salut. La instal·lació ha organitzat 50 sessions, en les quals han participat 1.748 persones. Durant el període esmentat, la biblioteca El Molí ha rebut 32 visites escolars amb 802 participants. En l’ús de les noves tecnologies, visualitzat en les consultes a internet i la utilització de la xarxa wifi, les dades constaten una major activitat i dinamisme a la biblioteca.

Noves activitats a la tardor

Montse Vega anuncia que a partir del mes de setembre, la biblioteca El Molí oferirà noves activitats, entre les quals estan previstes l’ampliació dels tallers tecnològics i científics adreçats als nens, a més de les sessions per adults i els clubs de lectura, que també s’incrementaran.

Recomanacions personalitzades