La Plataforma de la Carretera demana una rotonda a l’altura del Parc de la Mariona per facilitar l’aparcament

El projecte d’obres preveu que els vehicles que procedeixen de Quatre Camins només puguin estacionar en el sentit contrari a la circulació. El col·lectiu vol que l’Ajuntament instal·li un sistema d’illes emergents per a la gestió de les escombraries.

A l’avinguda Barcelona, només hi ha un carril de circulació pels vehicles // Clàudia Ferràndiz

La Plataforma de la Carretera ha proposat a l’Ajuntament de Molins que en el marc de les obres que s’estan realitzant en les avingudes Barcelona i València s’instal·li una rotonda a l’altura del Parc de la Mariona per facilitar la mobilitat i l’aparcament dels visitants que arribin a la població procedents de Vallirana i de Sant Vicenç dels Horts. En declaracions a Viu Molins, els membres de la comissió d’obres de la Plataforma han recordat que “tal com està plantejada la reforma, els cotxes només es podran aparcar en el sentit contrari a la circulació”. Per aquest motiu, demanen la construcció de la rotonda per facilitar l’accessibilitat. En l’àmbit de l’aparcament, el col·lectiu vol més places d’aparcament de zona blava i taronja, que són gratuïtes però amb un temps d’estacionament limitat.

Els membres de la Plataforma, que es reuneixen setmanalment a peu d’obra amb els tècnics de l’Ajuntament i l’empresa executora, també han sol·licitat una senyalització a l’entrada a Molins de Rei per Quatre Camins per “dissuadir el trànsit de camions i prohibir la circulació dels que tenen un pes superior a les 3,5 tones”. Així, afegeixen que “intentem assegurar-nos que la gent vingui a Molins de Rei i no només hi passi”.

En un moment en què s’estan executant les obres de la Carretera, des de la Plataforma reivindiquen que aquesta sigui “una avinguda urbana amable i deixi de ser una via de comunicació interurbana”. Per fer-ho possible, proposa la col·locació de bancs, jardineres i arbrat. “Serà un benefici per tot el poble i dignifica la zona”.

Un nou sistema d’escombraries

La Plataforma de la Carretera, formada per més d’un centenar de veïns i comerciants, s’ha constituït per vetllar pels seus interessos durant el transcurs de les obres i per verificar que la seva execució es realitza seguint els requeriments previstos al projecte inicial. En el marc de les demandes per aconseguir que la Carretera sigui una avinguda urbana més amable amb el trànsit regulat, el col·lectiu vol que la recollida d’escombraires s’efectuï amb un sistema d’illes emergents. “Es tractaria d’habilitar durant el dia una zona de càrrega i descàrrega de cotxes i a la nit se situaria un vehicle que serviria per dipositar les escombraries”, indiquen.

A més de reclamar més places d’aparcament, instal·lar el sistema d’illes emergents per a les escombraries i facilitar l’accés en cotxe a Molins de Rei, la Plataforma de la Carretera ha analitzat els punts de conflicte que han generat les obres, com la reforma recent de la xarxa de clavegueram. Tot i aquest imprevist, l’entitat es mostra satisfeta que “l’Ajuntament hagi activat un pla B i que, tot i el petit retard en els treballs, aquests continuïn endavant com estava previst”.

La Plataforma recorda que a les obres de la Carretera hi ha projectats de moment dos trams: el que va del Passeig del Terraplè fins a Pi i Margall i el que s’inicia a Pi i Margall fins a la plaça de la Bàscula. El col·lectiu està pendent de l’execució de la resta de trams per analitzar el seu desenvolupament.

Recomanacions personalitzades