Una reforma imprevista del clavegueram atura les obres de La Carretera durant cinc dies

L’Ajuntament s’ha vist obligat a substituir un tram del sistema, el que ha endarrerit els treballs, tot i que no afectarà el calendari previst de finalització. El regidor d’Obres, Àlex Herrero, garanteix que estaran llestes abans d’acabar l’any.

Les obres de la Carretera, a l’alçada de l’Avinguda Barcelona // Clàudia Ferràndiz

Problemes al sistema de clavegueram en el marc de les obres de la Carretera, van aturar “momentàniament” els treballs de reforma de les avingudes Barcelona i València. Així ho ha confirmat a Viu Molins de Rei el regidor d’Obres de l’Ajuntament, Àlex Herrero. Els treballs ja s’han tornat a activar.

Els operaris es van veure obligats a fer canvis en el clavegueram un cop van iniciar la perforació del sòl. Segons remarca Herrero, els treballs segueixen amb total normalitat “una vegada reemplaçat i substituït un tram de la xarxa de clavegueram i haver encamisat un altre”.

Tot i l’aturada momentània, des de l’Ajuntament de Molins de Rei han assegurat que el calendari d’execució de les obres seguirà amb normalitat. De fet, aquest ‘descobriment’, que ha provocat la substitució d’un tram de la xarxa del clavegueram, només ha endarrerit les tasques entre tres i cinc dies. En aquest sentit, Herrero garanteix que les obres acabaran en el termini de vuit mesos previst i a finals d’any estarà tot enllestit.

Les obres de la Carretera, que comporten la reforma de les avingudes de Barcelona i València, estan produint canvis importants en la mobilitat dels molinencs. Per exemple, la circulació pels vehicles només és un d’un sentit entre la plaça de la Bàscula i el Passeig del Terraplè. Els treballs també afecten el recorregut dels busos interurbans, que han hagut de modificar algunes de les seves parades.

El pressupost total previst per les obres de la Carretera supera els 2 milions d’euros. L’Ajuntament de Molins de Rei ha consignat 1,5 milions d’euros del Pressupost municipal per aquest àmbit. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) es fa càrrec de 128.000 euros i la resta es financen amb estalvis procedents de la tresoreria del consistori molinenc.

Recomanacions personalitzades