La carretera s’emportarà el gruix del pressupost del 2019

Els comptes municipals destinaran 1,5 milions d’euros en la reforma de l’avinguda Barcelona, mentre que no invertiran cap euro al projecte de la residència de gent gran.

La configuració actual al tram central és la que planteja l'opció A: quatre carrils per a vehicles, dos d'ells per a aparcament // Jordi Julià

La carretera al seu pas per Molins de Rei // Jordi Julià

El regidor de Finances, Ramon Sánchez (CDC), ha presentat aquest dijous els pressupostos municipals a la dotzena de veïns que s’han desplaçat fins a l’audiència pública celebrada a l’Espai Jove. Si bé l’acte només estava pensat per desengranar les partides econòmiques que ha dissenyat l’executiu, els pocs assistents no han deixat escapar l’oportunitat per criticar l’ordre de prioritats del tripartit independentista: 1,5 milions d’euros a la reforma de l’avinguda Barcelona i zero euros a la reivindicada residència de gent gran.

S’ha de tenir en compte que la reforma de la carretera s’emportarà més de la meitat de la caixa de diners que l’Ajuntament pot fer servir per crear nous projectes. Els diners restants s’invertiran a millorar equipaments municipals (507.000 euros), en arreglar carrers (190.000 euros) i en continuar la transformació del camí del riu (90.000 euros). Per últim, destacar que la partida que correspon a habitatge i al pla especial de patrimoni se li ha dotat amb 88.000 euros.

La carretera

Tal com ha explicat l’alcalde Joan Ramon Casals, “com és obvi” el trànsit patirà incidències a mesura que avancin els treballs, però ha assenyalat que el problema se solucionarà quan al futur es dugui a terme la pota sud que connectarà el municipi amb les principals vies del país. L’obra té una previsió de durada de 9 mesos i tindrà com a objectius endreçar el trànsit, dotar de més espai als vianants amb voreres més amples i cosir els barris que separa actualment.

Si bé el seu cost està calculat en 2,08 milions d’euros, s’ha de tenir present que l’Ajuntament ja a aprovar un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), perquè l’ens supramunicipal es faci càrrec de 128.000 de la inversió que requereixen les fases dos i tres de la reforma. La resta de diners que quedaran per cobrir es finançaran amb els estalvis que ja tenia la tresoreria al calaix d’altres exercicis anteriors.

Recomanacions personalitzades