El PSC es compromet a construir un nou vial a la pota sud de Molins de Rei com a alternativa a la Carretera

El candidat socialista contempla establir una rotonda darrere de l’Institut Lluís de Requesens i emplaça l’Estat i la Generalitat a “millorar la connectivitat, l’accessibilitat de Quatre Camins”, així com “l’accés a l’autopista”. 

L’alcaldable del PSC, Xavi Paz, durant la roda de premsa // Clàudia Ferràndiz

L’alcaldable del PSC a Molins de Rei, Xavi Paz, s’ha compromès a definir “el nou vial de la pota sud” del municipi en una roda de premsa aquest dimarts. La proposta consisteix a establir una “nova rotonda” darrere de l’Institut Lluís de Requesens per oferir “una alternativa a la mobilitat” de la Carretera, tenint en compte que és una zona on s’hi faran obres a partir de la setmana que ve.

Paz ha afegit que la proposta facilita “l’increment de places d’aparcament en superfície”. En aquesta línia, els socialistes volen “consolidar i augmentar” les “zones de regulació taronja”, i implementar la “zona verda per a residents” en alguns barris. També contemplen estudiar la creació d’”aparcaments soterrats” tant a la plaça de la Llibertat, com al Parc Pont de la Cadena, espai que plantegen reformar.

Facilitar l’accés a l’autopista

El candidat a l’alcaldia del PSC ha remarcat que, per la seva banda, l’Estat i la Generalitat de Catalunya han de “millorar la connectivitat, l’accessibilitat i la situació de Quatre Camins”, així com l’”accés a l’autopista” a través de la “pota nord de Molins de Rei”, on hi ha la gravera del barri de la Granja. Segons Paz, aquest nou accés a Molins de Rei permetria “descongestionar el centre de la vila”. 

Millores en el servei de Rodalies

Xavi Paz ha destacat que la reforma de l’estació de tren de Molins de Rei, pressupostada en més de 7 milions d’euros, és “la major inversió de l’Estat” en el municipi “en els últims 30 anys”. El cap de llista ha assegurat que aquestes obres permetran una “major capacitat de les andandes” i, com a conseqüència, que arribin “doble combois”. A més, els socialistes aposten per “incrementar la freqüència” i “la capacitat de transportar usuaris amb Rodalies”.

El candidat socialista considera que aquestes millores en l’accessibilitat permetran que Molins de Rei continuï “sent atractiu”. Paz ha assegurat que serà més fàcil que vinguin “habitants de l’entorn” a gaudir de “la qualitat de vida”, “l’espai” i “l’activitat cultural” del municipi, i això facilitarà que comprin i beneficiïn el comerç local. 

Recomanacions personalitzades