Renfe adaptarà l’estació de tren després de gairebé una dècada de reivindicacions

Les obres per fer accessibles els accessos, pressupostades en més de 7 milions d’euros, està previst que s’inicien el mes de setembre i duraran aproximadament un any. El regidor i portaveu del PSC, Xavi Paz, anuncia que els treballs preveuen millores en il·luminació, portes d’accés a les andanes, ampliar les andanes, instal·lar ascensors i nous equips d’electrificació i climatització.

L’edifici de l’estació de Renfe de Molins de Rei data del segle XIX // Arxiu

El Consell d’Administració de Renfe ha anunciat que ja ha aprovat l’inici de la licitació del projecte per a la millora de l’accessibilitat de l’estació de tren. Després de gairebé una dècada de reivindicacions, tant per parts dels equips de govern de l’Ajuntament de Molins de Rei, com de l’oposició, l’empresa ha confirmat una inversió de 7,1 milions d’euros. Segons ha explicat el regidor i portaveu del PSC a l’Ajuntament, Xavi Paz, es tracta de “la inversió més alta d’una administració supramunicipal que s’ha fet a Molins de Rei”

A partir d’ara, ha anunciat Paz, “el projecte ja té el vistiplau, es a dir els diners necessaris per fer front a aquest concurs i es poden començar a iniciar els tràmits de la licitació”. Paz ha recordat que des de l’any 2011, moment en què el PSC va començar a governar Molins de Rei, “la suma de la feina de moltes persones i diferents administracions ha derivat en el compromís del govern de l’Estat”.

Millores d’accessibilitat

Els treballs preveuen millores en il·luminació, portes d’accés a les andanes, ampliar les andanes, la instal·lació d’ascensors i de nous equips d’electrificació i climatització. Les millores reivindicades, entre les quals destaca facilitar la mobilitat per accedir a l’estació de Renfe o allargar i eixamplar les andanes per adaptar-se a l’increment del tràfic ferroviari de la línia de Rodalies R-4, “es faran sense perdre l’essència d’un edifici històric”, ha explicat Paz.

Xavi Paz, durant la reunió amb el president de Renfe, Isaías Táboas, i el diputat molinenc del PSC al Congrés dels Diputats, José Zaragoza // PSC Molins de Rei

Per la seva banda, la portaveu i regidora d’ERC a l’Ajuntament de Molins de Rei, Sílvia Guillén, ha assegurat que “es tracta d’una bona notícia, tot i que la inversió ja estava compromesa”. En declaracions a Ràdio Molins, demana que les obres ajudin a millorar els accessos a l’estació, ja que fins ara, “l’única forma de moure’s per les persones amb mobilitat reduïda és un muntacàrregues que resulta poc operatiu”.

Reivindicació històrica

La millora de l’estació de Renfe és una de les reivindicacions històriques realitzades des de Molins de Rei. Facilitar l’accessibilitat, instal·lar ascensors, escales mecàniques o andanes més llargues són les propostes que s’han sol·licitat els darrers anys. A més, també es reclama un segon accés a l’estació des del carrer Sant Antoni Maria Claret, el que permetria la connexió dels barris de Les Conserves, l’Àngel i la Riera Bonet.

Recomanacions personalitzades