El PSC es compromet a continuar la “reforma de l’espai públic de Molins de Rei”

En l’acte central dels socialistes, que ha aplegat un centenar de persones, l’alcaldable Xavi Paz ha explicat que volen connectar “el Passeig Pi i Margall des de la plaça de la Creu fins al Parc de les Palmeres”, i fer que la reforma s’estengui cap al carrer Sant Isidre perquè “la qualitat de l’espai urbà” relacioni tot el municipi. 

L’alcaldable del PSC a Molins de Rei, Xavi Paz, en l’acte central del partit // Clàudia Ferràndiz

El candidat a l’alcaldia del PSC a Molins de Rei, Xavi Paz, s’ha compromès a continuar la “reforma de l’espai públic de Molins de Rei” connectant “el Passeig Pi i Margall des de la plaça de la Creu fins al Parc de les Palmeres”. El cap de llista ha explicat que aquesta reforma s’estendria cap al carrer Sant Isidre, perquè “la qualitat de l’espai urbà” relacioni tot el municipi.

El líder socialista ha defensat que renovaran també el parc Pont de la Cadena -conegut com Parc de les Palmeres popularment- i estudiaran “si és adequat” fer-hi un aparcament soterrat.

L’acte central de campanya del PSC a Molins de Rei ha aplegat aquest dissabte a més d’un centenar de persones al parc Pont de la Cadena i ha estat marcat per la pluja. Paz ha denunciat que la proposta de renovar aquest parc es va incorporar a l’acord de govern el 2015, però no s’ha arribat a executar. Segons el candidat socialista, això demostra que el govern actual, format per CDC, CUP i ERC, “s’ha oblidat d’una part del municipi, ha prescindit dels acords i ha incomplert el que havia signat”. 

L’alcaldable socialista ha assegurat que poden “guanyar les eleccions” perquè el fet que CDC trenqués l’acord de govern amb el PSC fa 18 mesosno va agradar”. Paz ha afirmat que es va produir “sense cap motiu justificat en l’incompliment de l’acord local” perquè les dues formacions es donaven “llibertat en l’àmbit nacional”. 

El cap de llista socialista ha afegit que, a més, el seu partit és l’únic que transmet “confiança” perquè, per una banda, Junts per Molins no va “respectar l’acord” de govern i, per l’altra, ERC i la CUP fa 18 mesos que s’han adonat que “governar és diferent que estar a l’oposició”. 

L’acte ha aplegat al voltant d’un centenar de persones // Clàudia Ferràndiz

Molins de Rei “100% inclusiu”

La número 4 de la candidatura socialista, Ainoa García, ha detallat com volen aconseguir que Molins de Rei sigui “un poble 100% inclusiu”. Els socialistes han promès que incrementaran “les ajudes per a famílies monoparentals”, adoptaran “les mesures necessàries per evitar desnonaments”, desenvoluparan “programes” per detectar “situacions de vulnerabilitat” i garantiran “els subministres bàsics”. 

La regidora ha afirmat que també asseguraran igualtat d’oportunitats entre els infants amb el projecte ‘A l’escola tots iguals’, un “programa integral de beques i ajuts”.

D’altra banda, els socialistes volen lluitar per la “inclusió social de les persones amb discapacitat”. Per aconseguir-ho, García ha explicat que crearan la “regidoria de Persones amb Discapacitat”, desenvolupant “un pla municipal d’accessibilitat” i creant “un Consell Municipal de Discapacitat”. 

La pluja ha marcat bona part de l’acte central del PSC a Molins de Rei // Clàudia Ferràndiz

Potenciar l’ocupació femenina, tallers de sensibilització i el pla municipal LGTBI

La número 2 de la llista socialista a Molins de Rei, Jessica Revestido, ha assegurat que el PSC lluitarà contra “la feminització de la pobresa” i per “potenciar l’ocupació femenina” a partir de programes específics i amb “una xarxa de dones emprenedores”. La regidora ha explicat que també ampliaran “els tallers de prevenció i sensibilització en la igualtat de gènere i en contra de la violència masclista” a les escoles i els instituts. 

La candidata socialista ha afirmat que implantaran “la visió de gènere en la gestió de l’Ajuntament”, i que dotaran de “més recursos” el Servei d’Informació i Atenció a les Dones. Així mateix, impulsaran “l’associacionisme de dones” com a forma “d’apoderament” i dissenyaran “polítiques locals i campanyes de sensibilització” sobre “noves masculinitats”.

La regidora i número 2 de la llista socialista, Jessica Revestido // Clàudia Ferràndiz

D’altra banda, la número 12 de la llista socialista, Puri Gutiérrez, activista LGTBI, ha defensat que el PSC impulsarà el “pla municipal LGTBI”, així com propostes culturals com “un racó de literatura LGTBI a la biblioteca nova” o espais de “trobament”, “debat” i “oci” com el Foment, on s’hi projectaran trimestralment pel·lícules d’aquesta temàtica.

Propostes per a la gent gran

El número 17 de la candidatura socialista, Antonio Pozo, s’ha centrat en les propostes vinculades a la gent gran. Segons ha explicat, el PSC contempla un “programa específic” perquè la tercera edat ofereixi “coneixement i experiència als joves”, establir “punts de trobada per a les persones grans” i un projecte de voluntaris per ajudar les persones que viuen “soles” i amb “dificultats per sortir de casa”. Els socialistes també garantiran la “nova residència”, fins el moment encallada amb ells al govern i a l’oposició, i augmentaran “l’assistència domiciliària”. 

Recomanacions personalitzades