El PSC vol pactar amb “totes les forces polítiques” per fer front a la situació dels treballadors de l’Ajuntament

L’alcaldable socialista a Molins de Rei admet que “tots” són “responsables segurament del que ha passat”, però considera que no “tota la responsabilitat” recau en els anys de sociovergència.

Xavi Paz, Pep Puiggarí i Miguel Zaragoza, de dreta a esquerra // Clàudia Ferràndiz

Hi ha una realitat innegable: cap projecte polític es pot fer realitat si l’Ajuntament no està ben dotat i organitzat, i els treballadors ben valorats”, ha explicat l’alcaldable del PSC a Molins de Rei, Xavi Paz, en una roda de premsa aquest dijous al matí a la plaça del Molí. Per fer front a aquesta situació que cal resoldre “urgentment”, el candidat a l’alcaldia ha ofert “un pacte a totes les forces polítiques” basat en un “pla de xoc”, independentment dels resultats de les eleccions municipals del 26 de maig. El ple municipal ja va expressar que tots els partits estan d’acord en abordar aquesta problemàtica.

El PSC va portar la regidoria de Recursos Humans quan formava part del govern municipal, entre 2011 i 2017. Paz ha admès que “tots” són “responsables segurament del que ha passat”, però considera que no “tota la responsabilitat” recau en el govern sociovergent d’aquell període. Segons el candidat socialista, hi ha hagut una “fugida de talent” a l’administració en els 18 mesos de mandat del tripartit independentista entre CDC, CUP i ERC.

En aquesta línia, el regidor Pep Puiggarí, que precisament va portar Recursos Humans, ha apuntat que quan el PSC va sortir del govern, va avisar que havia establert “mecanismes” perquè la gestió dels recursos humans funcionés. “No havíem tingut cap vaga ni aturada dels treballadors, perquè havíem mantingut la comunicació i reunions contínues”, ha subratllat el també número 7 de la llista socialista a Molins de Rei, en referència als anys que els socialistes van governar.

Puiggarí també ha destacat que van “ofertar públicament” places per a la Guàrdia Urbana i els equips jurídics, dels serveis socials i de l’administració, però que aquesta oferta “s’ha parat en els últims anys”.

Els eixos del pla de xoc

El regidor Miguel Zaragoza ha descrit els eixos d’aquest pla de xoc. La proposta contempla una “nova estructura organitzativa moderna” que fomenti la “professionalització”. També planteja consolidar la plantilla establint un “calendari” que permeti “convocar les places que estan vacants i les que tenen un alt nivell d’interinitat”. 

D’altra banda, el número 5 de la llista socialista a Molins de Rei també ha explicat que volen impulsar una “nova política de recursos humans” centrada en potenciar aquest departament, i apostar per un “Ajuntament modern”. A més, Zaragoza ha detallat que reactivaran la “comissió de valoració dels llocs de treball”.

El regidor Miguel Zaragoza, a la roda de premsa a la plaça U d’octubre // Clàudia Ferràndiz

Ajuntament accessible i modern

A banda d’estar ben dotat, Xavi Paz ha comentat que l’Ajuntament també ha de ser “accessible”, “àgil” i “modern” per als ciutadans. Per això, el PSC vol continuar la modernització que, segons ells, van començar quan formaven part del govern municipal, i implantar l’administració electrònica, amb mesures com la cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Recomanacions personalitzades