Unanimitat política per revertir les males condicions dels treballadors municipals

Aprovada per tots els partits polítics una moció de l’assemblea de treballadors de l’Ajuntament de Molins de Rei. “La situació és límit”, adverteixen els sindicats.

Martín Navarro, de la CGT, durant el ple municipal

Serà molt complicat revertir la situació dels treballadors municipals de l’Ajuntament de Molins de Rei, amb baixes i jubilacions que no es cobreixen entre altres problemes i una plantilla molt desgastada. Costarà passar de les paraules als fets, però el primer pas ja s’ha donat.

El ple municipal, per unanimitat entre grups municipals, ha aprovat una moció redactada per l’assemblea de treballadors de la corporació que demana un “compromís de millora de les polítiques de personal de l’Ajuntament de Molins de Rei”. Una promesa que durant sessió plenària del mes de febrer tots els partits polítics, sense excepció, han adquirit poc abans de les eleccions del mes de maig, just quan es troben enllestint els seus programes electorals.

La moció exigeix que s’aturi la “desorganització de les polítiques de personal”, la “contractació a precari, la doble escala salarial i la interinitat de més de 10 anys”, les assignacions “a dit”, les productivitats per “decretazo d’alcaldia”, les “càrregues excessives de feina que es tradueixen en un escandalós nombre d’hores extra” i la “falta de negociació col·lectiva”.

El text demana que durant el pròxim mandat es porti a terme un “estudi-diagnosi organitzativa en matèria de Recursos Humans” amb la “màxima celeritat”. També aposta per una “actualització de la valoració dels llocs de treball”. Reclama la “negociació d’un pla de consolidació i estabilitat per al personal interí” i “fomentar l’ocupació de qualitat”. Demana el compliment del “conveni de treballadors” i de l’acord per la “recuperació salarial” del sou que els van retallar en el seu moment. Per últim, incideix en “recuperar la negociació col·lectiva”.

“Estem en una situació límit”

Després de l’aprovació de la moció, Martín Navarro, representant de la CGT, ha titllat la situació de la plantilla de l’Ajuntament de “límit”. Segons el portaveu de la força sindical majoritària al consistori, durant els últims anys s’ha fet una “gestió molt dolenta dels recursos humans”. La situació va fer que diferents sindicats demanessin fa unes setmanes la dimissió del regidor de Recursos Humans, Anton Pedrola (CDC).

Recomanacions personalitzades