Molins Camina es presenta com l’únic partit que no farà alcalde Ramon Sánchez

La candidata a l’alcaldia, Ana Aroca, es compromet a construir una residència d’avis pública, congelar l’IBI, remunicipalitzar l’aigua i l’electricitat, millorar la situació dels treballadors públics de l’Ajuntament i destinar un 30% del sòl a habitatge públic. El molinenc Lucas Ferro, diputat d’En Comú Podem al Parlament assegura que “Molins de Rei forma part d’una sociovergència que s’ha repartit Catalunya”.

L’alcaldable de Molins Camina, Ana Aroca, durant l’acte central de campanya // David Rodríguez

“Tothom ha fet alcalde a persones de Junts per Catalunya o de l’antiga Convergència. Tothom menys nosaltres”. Amb aquesta declaració d’intencions, en la qual marca una línia vermella, la candidata de Molins Camina a l’Ajuntament de Molins de Rei, Ana Aroca, ha presentat la seva candidatura. En un acte central de campanya a la plaça de la Creu amb una trentena de persones, Aroca reivindica que la seva formació és “l’única alternativa democràtica a la dreta de Junts per Catalunya”. En aquest sentit, emfatitza que “mai farem alcalde Ramon Sánchez”.

Un programa de cinc eixos

Si Aroca és escollida alcaldessa, garanteix l’aplicació de cinc mesures immediates repartides en cinc eixos. El primer seria la construcció d’una residència d’avis municipal pública, de qualitat i amb una gestió directa per part de l’Administració. “La nostra proposta en aquest àmbit la va tombar la sociovergència”, precisa. El segon implica una fiscalitat justa. “Des del 2015, a Molins Camina estem defensant la congelació de l’IBI, mentre que el govern municipal no ha parat d’apujar-lo”, sentencia Aroca.

La remunicipalització d’alguns serveis públics, com l’aigua i l’electricitat, forma part del tercer eix de treball de la formació. El quart vol posar fil a l’agulla al problema que arrosseguen els treballadors públics de l’Ajuntament de Molins de Rei. “Fa temps que estan patint situacions de baixes que no es reposen, interinitat i càrrecs anomenats a dit”, descriu Aroca. L’habitatge és el darrer àmbit que vol abordar Molins Camina en el seu programa electoral. L’alcaldable considera que “amb Can Coll hem perdut una oportunitat de fomentar les promocions públiques”.

Una trentena de persones va seguir l’acte electoral // David Rodríguez

Davant del què considera una qüestió de “voluntat política”, Molins Camina està disposada a replicar el model establert per Barcelona en Comú a la capital catalana. “El nostre objectiu és que a cada nova promoció privada, els promotors estiguin obligats a destinar un 30% a sòl públic”.

La lluita pel canvi

Per la seva banda, el diputat molinenc al Parlament de Catalunya per En Comú Podem, Lucas Ferro, ha definit “Molins de Rei com un lloc que forma part d’una sociovergència que es va repartir Catalunya”. Per evitar-ho, Ferro ha demanat el vot perquè les principals alcaldies catalanes siguin capaces d’empènyer a la Generalitat perquè faci polítiques socials. “És una vergonya que el Govern no destini ni un euro a la construcció de residències públiques, segregui amb el sistema educatiu i no hagi revertit les retalles en sanitat”.

Part dels integrants de la llista de Molins Camina // David Rodríguez

Aroca, que en l’acte central de campanya de Molins Camina ha estat acompanyada per l’exsenador d’En Comú Podem, Oscar Guardingo, per la candidata a l’alcaldia del Prat, Sandra Laza, i per la responsable de Podem Molins de Rei i número 4 a la llista per a les municipals, Teresa Polo, confia en què els ciutadans, malgrat la millora del PSC en les eleccions generals de 28 d’abril, s’adonin que “a Molins de Rei i al Baix Llobregat, els socialistes no representen el canvi”.

Recomanacions personalitzades