ERC aposta per una llista que “representa l’ampla diversitat de Molins de Rei”

El candidat a l’alcaldia, Marcel López, ha explicat que l’equip de la formació republicana municipal engloba gent “des dels 19 anys fins als 91”, de “tots els barris” i d’origen “divers”. L’actual regidor d’Educació també ha resumit un programa electoral “senzill, però complet”.

La candidatura d’ERC a Molins de Rei // Clàudia Ferràndiz

ERC Molins de Rei ha presentat la llista amb la qual es presenten a les eleccions municipals. L’alcaldable d’aquesta formació, Marcel López, ha assegurat que “representa l’ampla diversitat de Molins de Rei”, amb gent “des dels 19 anys fins als 91”, de “tots els barris” del municipi i d’origen “divers”. López ha qualificat la candidatura de “feminitzada”, ja que la conformen 11 dones i 10 homes. El també regidor d’Educació de l’Ajuntament des de fa poc més d’un mes ha afirmat que les persones que formen part del seu equip són “competents i preparades” i amb “experiència cultural i associativa”.

En un acte que ha aplegat una setantena de persones a la plaça del Palau aquest divendres al vespre, la número dos de la candidatura republicana, Marta Espona, ha afirmat que el partit compta amb un equip de persones “perfectament preparades”, amb “experiència en l’àmbit laboral” i “coneixement de realitats culturals diverses”.

L’alcaldable d’ERC, Marcel López, a l’acte celebrat a la plaça del Palau // Clàudia Ferràndiz

Un programa electoral “senzill, però complet”, segons Marcel López

L’alcaldable republicà ha resumit el programa electoral “senzill, però complet” del partit, que es divideix en quatre eixos: fer que “Molins de Rei torni a ser referent comarcal”, convertir el municipi en “sostenible i verd”, implementar la “justícia social” i lluitar perquè els joves no marxin del municipi.

López ha comentat algunes accions que ERC vol tirar endavant si forma part del pròxim govern municipal, com “desenvolupar més econòmicament” Molins de Rei, impulsar un pla que ajudi “que la gent gran envelleixi a casa seva”, plantejar un “pla urbà on es reflecteixin nous llocs d’aparcament” o lluitar contra la “no massificació urbana” de Collserola.

El regidor d’Educació també ha donat a conèixer algunes propostes més concretes, com convertir l’espai Mariona en un “centre cívic per a joves”. 

L’acte ha aplegat una setantena de persones // Clàudia Ferràndiz

Coordinació amb creadors locals per potenciar la cultura

Per la seva banda, Marta Espona ha assegurat que vetllaran per mantenir “viu i present” el teixit associatiu i cultural de Molins de Rei. En aquest sentit, impulsaran la cultura patrocinant la “sala d’exposicions de ca n’Ametller” o intentant “recuperar el cinema”. També contemplen coordinar-se amb “creadors locals de teatre, música, literatura, dansa i expressions artístiques diverses” per programar “activitats per a tots els gustos i les edats”. La número 2 de la candidatura també ha explicat que treballaran per “dignificar i acostar” el “patrimoni històric” del municipi.

Tot i això, la presidenta de l’Agrupa ha remarcat que cal “saber bé què tenim, què volem fer-ne i com ho farem” per “rendibilitzar” els equipaments, les sales i les instal·lacions de què Molins de Rei disposa. 

La número dos de la candidatura republicana, Marta Espona // Clàudia Ferràndiz

Començar “pel municipi” per avançar “cap a la República”

Volem la República”, ha refermat Marcel López. El cap de llista considera que per assolir aquest objectiu cal començar “pel municipi” i des d’aquest avançar “cap a la República”. L’alcaldable republicà ha llegit una carta del president d’ERC a Catalunya ara en presó preventiva, Oriol Junqueras, que recordava que “al Baix Llobregat ens estem jugant el país” i que és “cabdal” que els ajuntaments “siguin governats per republicans” per “construir un nou país”. En la mateixa línia, el conseller d’Educació de la Generalitat de Catlaunya, Josep Bargalló, que també ha participat en l’acte, ha apuntat que en les properes eleccions “no només ens hi juguem Molins de Rei, sinó que també el futur del país”. 

Bargalló ha defensat que només “guanyant les eleccions i ocupant tots els llocs” possibles a “Molins de Rei, Catalunya, Madrid i Europa” els polítics empresonats podran sortir d’entre reixes. El conseller també ha comentat que el municipi només té un “enemic únic, l’Estat”, que “reprimeix” i “ataca”. 

Marcel López ha conclòs l’acte emplaçant els assistents a denunciar la “repressió” vencent des del “municipalisme” i demostrant a Europa que “som forts”, apostant per la candidatura que encapçalarà Oriol Junqueras als comicis europeus.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló // Clàudia Ferràndiz

La llista completa d’ERC a les eleccions municipals de Molins de Rei 2019

1. Marcel López I Estalella

2. Marta Espona i Burgués 

3. Joaquin Llort i Grau

4. Núria Garriga i Pujol

5. Alba Patricia Cabral i Ortiz

6. Laia Juarros i Menéndez

7. Arnau Pedrol i Vila

8. Sandra Ramírez i Clavero

9. Francesc Espinosa i Arcas

10. Cristina Rodríguez i Galceran

11. Oriol Ibàñez i Roig

12. Rosa Rimblas i Riba

13. Jose Maria Juarros Heras 

14. Teresa Canals i Sabaté 

15. Alexander Vasquez Sanchez

16. Enriqueta Aragonès i Alabart

17. Ramon Canal i Feliu

18. Eva Perelló i Menasanch

19. Lluís Benet i Bosch

20. Cristina Rodrigo i Solé

21. Francesc Rimblas i Balagué

Recomanacions personalitzades