Molins En Comú presenta una llista “diversa” amb propostes “factibles”

La formació, impulsada en bona part per antics membres d’Iniciativa, vol fer de la diversitat una “fortalesa”. Segons l’alcaldable, Gerard Corredera, l’Ajuntament navega “sense rumb” i els últims governs municipals han fet “polítiques conservadores”.

Gerard Corredera i la candidatura de Molins En Comú // Clàudia Ferràndiz

Amb unes eleccions municipals a tocar, les formacions polítiques que es presenten a Molins de Rei estan donant a conèixer els integrants de les seves llistes i les propostes que volen tirar endavant si entren al govern municipal. Aquest dissabte ha estat el torn de Molins En Comú, que a la plaça de l’Ajuntament ha presentat els candidats que acompanyaran el cap de llista, Gerard Corredera, cara nova en la política molinenca

Corredera ha explicat que la candidatura del partit està formada per “vilatans de Molins de Rei” i que és una llista “diversa, que per damunt de les diferències generacionals, territorials, de gènere i d’origen” que lluita per construir “una alternativa que faci de la diversitat” la seva “fortalesa”. Tot i anomenar-se Molins En Comú, la candidatura finalment va en solitari sense confluir amb Podem, que tornarà a presentar-se sota les sigles de Molins Camina.

Molins En Comú ha estat impulsat en bona part per antics membres d’Iniciativa, però algunes de les principals figures de la candidatura no s’havien implicat de forma tant clara en cap partit anteriorment. Susana Canet, Carlos García i Jordi Pedrol són alguns dels primers noms de la llista.

L’actual regidora d’Iiniciativa-MES a l’Ajuntament, Júlia Fernández, ocupa la quarta posició. L’equip també recupera alguns edils de l’ecosocialisme de Molins de Rei dels últims anys, com per exemple Sergi Conde, que va de número 7, i Laura Durán, que ocupa el número 8. Conde va abandonar l’Ajuntament el 2015 i Duran va renunciar a l’acta de regidora el 2012. La llista la tanca un històric del PSUC, Alfred Bofill.

L’acte ha tingut lloc a la plaça de l’Ajuntament // Clàudia Ferràndiz

“Els últims governs municipals han fet polítiques conservadores”, diu el candidat

Corredera ha assegurat que durant les últimes legislatures els diferents governs -abans la sociovergència i ara el tripartit independentista- han dut a terme “polítiques conservadores” i que l’actual govern municipal, format per CDC, CUP i ERC, “navega sense rumb i sense visió de futur”.

Tenim l’Ajuntament en una crisi profunda i a punt del col·lapse”, ha afirmat. El candidat a l’alcaldia defensa que no es pot “donar l’esquena” als problemes de Molins de Rei, sinó que cal “apostar per una manera de governar el municipi” i ha anunciat que la “lluita contra la precarietat” és un dels principals objectius del seu partit.

Propostes “factibles i realitzables”

El cap de llista de Molins En Comú ha explicat que properament presentaran el programa electoral de la formació, amb “propostes factibles i realitzables”. “Som conscients que caldrà posar l’accent als acords i els pactes”, ha admès Corredera. 

Entre altres coses, el partit aposta per un Ajuntament que treballi “pel dia a dia, però amb visió a mig i a llarg termini”, i en el qual els treballadors “puguin desenvolupar la seva professionalitat”. També defensa que els edificis municipals siguin “públics, moderns i dignes”, i que molts dels serveis públics concessionats passin a ser gestionats directament per l’administració municipal.

D’altra banda, Molins En Comú vol que el nou Ajuntament innovi “en matèria d’educació, cultura i esports”, alhora que prengui mesures per mitigar “el canvi climàtic”, lluitar “contra la contaminació atmosfèrica” i defensar “la salut pública”. En aquest sentit, la formació també proposa que el consistori fomenti l’estalvi energètic i les energies renovables. 

Gerard Corredera presentant la candidatura de Molins En Comú // Clàudia Ferràndiz

El partit vol impulsar un Ajuntament que “treballi per la cohesió social i territorial del municipi”, amb “polítiques reals que garanteixin l’accés a un habitatge digne”. Sota l’eslògan Reviu Molins, Molins En Comú vol construir una “vila verda, feminista, innovadora, diversa, educadora i saludable”, ha assegurat Corredera.

Marta Ribas, diputada de Catalunya en Comú – Podem al Parlament, ha dit que s’han d’impulsar polítiques que incloguin “més creativitat, valors, integritat i organització col·lectiva”, i que per això s’ha de votar als que sempre han “defensat aquests principis”. “A Molins de Rei, són el Gerard i el seu equip”, ha conclòs.

Gerard Corredera, que té 43 anys i ha viscut tota la vida a Molins de Rei, ha comentat que té experiència en l’administració pública – de fet va treballar a l’Ajuntament molinenc- i que ha arribat el moment que s’involucri “en la vida pública” del seu “poble”. Tot i això, el candidat a l’alcaldia ha admès que fer aquest pas “no ha estat senzill”.

La presentació s’ha fet el dissabte al migdia // Clàudia Ferràndiz

La llista completa de Molins en Comú a les eleccions municipals de Molins de Rei 2019

 1. GERARD CORREDERA REBULÁ
 2. SUSANA CANET INGNÉS
 3. CARLOS GARCÍA VERA
 4. JÚLIA FERNÀNDEZ ABÓS
 5. JORDI PEDROL MARTÍNEZ
 6. SAIDA EHLILUCH EL ANTIT
 7. SERGIO CONDE LÁZARO
 8. LAURA DURÁN BRAVO
 9. FRANC JAVIER CONDE SÁNCHEZ
 10. GEMMA TRIBÓ TRAVERIA
 11. JORDI CASTELLVÍ SEGURA
 12. PAULA BRESLAU FERNÁNDEZ MAGRIÑÁ
 13. JOSEP BERGADÀ MITJANS
 14. MIREIA FARRÉ TOMÀ
 15. JOSÉ LUIS DE HOYOS GUERRERO
 16. PILAR GONZÁLEZ OCAÑA
 17. ANTONIO ALBA ROJAS
 18. ESERANZA RUIZ PULIDO
 19. RAMON VILA PUJOL
 20. CINTA DAUDÉ LLOPART
 21. ALFRED BOFILL REBULÀ

Recomanacions personalitzades