Molins Camina descarta anar a les eleccions amb Molins en Comú perquè no vol “una relació de subordinació”

La regidora a l’Ajuntament de Molins de Rei i candidata a les municipals, Ana Aroca, admet que les converses entre les dues formacions estan trencades des del mes de desembre. Molins Camina manté la porta oberta a acords amb altres partits. 

Ana Aroca, durant la seva proclamació com a candidata l’any 2015 // J.P Arxiu

Finalment, Molins Camina ha rebutjat anar en una candidatura conjunta amb Molins en Comú a les eleccions municipals del 26 de maig. De moment, la regidora de Molins Camina a l’Ajuntament de Molins de Rei, Ana Aroca, assegura que han fet el seu “procés intern, hem ordenat la llista i meditarem si ens integrem amb altres formacions”. Tot i això, els plans de la formació política, que forma part de Podem, no passen presentar una llista conjunta amb la marca Molins en Comú, integrada bàsicament per membres d’ICV.

Molins Camina ha culminat el procés de primàries a Molins de Rei i ha escollit en una assemblea els candidats de la llista que es presentarà a les eleccions municipals del 26 de maig. Acompanyant a Ana Aroca, que tornarà a ser cap de llista, aquesta vegada després d’unes primàries sense rival, hi seran Miguel Angel Pozo, Ivan Torres, Maria Teresa Poio, Gemma Millan i Pedro José Rios.

“Ens trobem en la mateixa situació que al desembre. Malauradament hem trencat converses”, remarca Aroca. La regidora lamenta que Molins en Comú s’hagi apropiat de la marca En Comú i hagi tractat d’establir una relació de subordinació, imposant determinats noms a les llistes electorals”. “Les eleccions han demostrat que no calia una relació de subordinació”, argumenta Aroca.

Des de Molins en Comú, asseguren que un dels punts del desacord és la fórmula per escollir cap de llista per a les municipals. Segons expliquen, els estatuts de Molins en Comú estableixen que s’ha de triar l’alcaldable per un procés de primàries i aquesta condició no l’accepta Molins Camina.

Porta oberta amb altres actors polítics 

Malgrat aquesta situació, Aroca comenta que Molins Camina està disposada a parlar amb altres actors polítics. “Tenim les nostres línies vermelles, basades en principis i ideologies, però obrim la porta a què s’integrin altres candidatures o plataformes”, insisteix. Aquesta porta sembla que, de moment, està tancada per Molins en Comú.

Recomanacions personalitzades