La CUP fixa les prioritats polítiques del seu programa electoral

La formació anticapitalista debat 31 propostes dividides en 6 blocs temàtics en una assemblea oberta als qui simpatitzen amb el seu projecte en què hi ha participat una vintena de persones.

L’alcaldable de la CUP a Molins de Rei, Carles Ros, a l’assemblea // Clàudia Ferràndiz

Millorar els Serveis d’Atenció Domiciliària, el benestar animal, la reducció de residus, una xarxa educativa municipal, recuperar el control dels serveis externalitzats, reduir l’espai públic dedicat als cotxes, el lloguer social, una cultura esportiva saludable… Aquestes són algunes de les 31 propostes que la CUP ha debatut aquest divendres a la Federació Obrera, en una assemblea oberta als qui simpatitzen amb el seu projecte.

És la primera vegada que la CUP, que existeix a Molins de Rei des de fa 12 anys, elabora un programa electoral amb experiència de govern. I és que la formació anticapitalista va entrar a governar enmig de la legislatura, després del trencament de la sociovergència, formant equip amb CDC i ERC.

Els punts, dividits en sis blocs temàtics, han estat elaborats per entre 30 i 40 persones, segons ha explicat l’alcaldable del partit a Molins de Rei, Carles Ros. Els participants a l’assemblea, una vintena de persones, han decidit quines són les prioritats polítiques del programa electoral de la formació anticapitalista.

Acollida càlida i millorar els Serveis d’Atenció Domiciliària

El primer eix del programa, centrat en polítiques socials i sanitàries, aposta per fer una “acollida càlida a la nova ciutadania” amb una “guia de recursos” que posi l’èmfasi en la “integració al teixit social, associatiu i cultural”.   

D’altra banda, encara que la CUP també defensa tirar endavant la nova llar d’avis, els participants han considerat més primordial “millorar els Serveis d’Atenció Domiciliària”. Poder viure a casa “dona una qualitat de vida que la residència no pot aportar”, ha apuntat un dels assistents.

Viabilitat dels carris bici

La CUP ha debatut com es pot potenciar l’ús de bicicletes i contempla “crear espais sense cotxes a tot el municipi”. “Hi ha molts carrers on no podem fer altra cosa que rebaixar la velocitat dels cotxes”, ha admès Carles Ros. Tot i això, l’actual regidor de Cultura ha remarcat que en altres vies com el Terraplè sí que “es pot estudiar la compatibilitat” dels carrils bici.

Una altra de les propostes de la formació anticapitalista és “apostar pel porta a porta” com a model de recollida i gestió de residus, i tirar endavant “polítiques fiscals municipals de pagament per generació” per reduir les deixalles.

Una vintena de persones han participat a l’assemblea // Clàudia Ferràndiz

Una xarxa educativa municipal

En l’àmbit de l’educació i la infància, la CUP vol crear una xarxa que englobi tots els agents educatius del municipi per “compartir experiències, xerrades i recursos”, alhora que aculli el Consell Escolar Municipal. També s’ha marcat com a prioritat “elaborar un protocol de prevenció i detecció d’abusos sexuals en la infància per a escoles i entitats”.

D’altra banda, la formació anticapitalista aposta per dotar d’una “perspectiva feminista i de drets LGTBI a tota la institució i a tota la vila”, a partir de mesures com la creació d’un “Centre per a l’apoderament feminista i LGTBI”.

Altres propostes: municipalitzacions, Cens de Pisos Buits i cultura esportiva 

Altres propostes de la CUP valoren “estabilitzar i donar múscul a l’estructura de l’Ajuntament”, alhora que fer-la “més horitzontal”. Així mateix, el partit aposta per “recuperar el control dels serveis externalitzats” i gestionar-los directament.

En l’àmbit de l’habitatge i l’urbanisme, la formació defensa “potenciar el lloguer social creant un cens de pisos buits” i implementar “l’illa de vianants al Centre Vila” per prioritzar “l’ús de l’espai públic per les relacions personals, familiars, veïnals i associatives”.

L’últim gran bloc del programa electoral de la CUP se centra en la participació i l’apoderament de la ciutadania, la transparència, la joventut, la construcció nacional, els esports i la cultura. Entre altres, el partit vol fomentar “una cultura esportiva saludable” i que cada barri pugui “impulsar els seus propis projectes”. L’alcaldable de la formació anticapitalista a Molins de Rei també ha defensat que volen “despertar el debat” perquè els ciutadans s’interessin més per la informació relativa a l’Ajuntament.

Recomanacions personalitzades