Planas, Masferrer, Sanfeliu, Les Heures, l’Estoc i Cavalcada de Reis premiats per Ràdio Molins de Rei

L’Etapa Reina i Lluís Pascual; premi Ràdio i premi Micròfon respectivament, aconsegueixen els guardons destinats als col·laboradors de l’emissora municipal de Molins de Rei.

Mari Planas, premi Trajectòria Ràdio Molins de Rei 2019 // Jose Polo

En una gala de bella factura musical, organitzativa i ben conduïda, es van entregar els Premis Ràdio Molins de Rei 2019. L’emissora va tornar al Foment Cultural i Artístic aquest divendres per gaudir de la seva gran nit i el teatre no es va fer gran: es va omplir, costava molt trobar cadires buides.

Per votació popular a través d’internet i trucades telefòniques, la coordinadora de Càritas a Molins de Rei, Mari Planas, va obtenir el premi Trajectòria després de superar a Enric Solà i Ramona Suquet en les votacions. Després de rebre el guardó de mans de l’alcalde, Ramon Sánchez, Planas va adreçar unes paraules pels altres dos candidats, recordant que tots tres eren mereixedors del reconeixement. “Heu fet que em senti molt feliç de ser filla de la vila de Molins de Rei”, va reconèixer emocionada.

El premi Comunicació Miquel Armengol, escollit per l’equip de la ràdio i de comunicació del Consistori, va recaure en una cara coneguda de Tv3. Quim Masferrer va arrencar la seva intervenció explicant una anècdota poc coneguda: “A vegades la vida et fa regals. Vaig començar a estimar la ràdio gràcies a en Miquel Armengol. De petit escoltava cada dia el De part de qui de la Cadena 13. Va ser un referent per a mi”, va confessar el conductor d’ El Foraster, que abans d’acomiadar-se va etzibar “llibertat presos i preses polítiques” i va cloure la seva intervenció tal com acaba el seu programa: “Gent de Molins de Rei, sou molt bona gent!”.

Quim Masferrer durant la seva intervenció // Jose Polo

Els guardons que reconeixen la tasca del més d’un centenar de col·laboradors que fan possible l’emissora local van recaure en Lluís Pascual i el programa L’Etapa Reina. “No deixi de donar suport a la ràdio”, va advertir-li a l’alcalde Pascual, una de les veus clàssiques de la ràdio nostra, després de recollir el premi Micròfon gràcies a una llarga trajectòria altruista de col·laboració amb el radiofonisme local.

Lluís Pascual, premi micròfon // Jose Polo

Sobre rodes, amb una bicicleta estàtica, van passar per l’escenari l’equip de l’Etapa Reina, el programa de ciclisme que va rebre el premi Ràdio. Va ser un dels moments més graciosos de la gala. “Donem veu a persones que són increïbles”, va dir un dels gregaris del programa que s’emet cada dilluns, el periodista de La Fosbury Roger Castillo. En aquest espai es dóna difusió d’aquest esport des d’un punt de vista ampli, des de professionals a joves promeses, passant pel ciclisme femení i el paraciclisme. Lluís Arias, Marc Vives i Castillo van rebre el premi de mans del ciclista Santi Prat, qui també va ser premiat per Ràdio Molins de Rei fa uns anys. Un altre dels col·laboradors del programa, Miquel Tort, va causar baixa de l’acte per motius de salut.

L’Etapa Reina va recollir el premi sobre rodes // Jose Polo

El premi Innovació va ser per la científica Coral Sanfeliu, molinenca des dels anys 90 que està protagonitzant avenços científics en la lluita contra l’alzheimer. “Una cosa es curar ratolins, però encara queda molt per arribar a les persones”, va recordar reclamant més importància i recursos per investigació científica.

Sanfeliu després de recollir el premi // Jose Polo

El grup de dones Les Heures, moviment veïnal feminista de Molins de Rei, va aconseguir el premi Valors. “Transformem la indignació en empoderament i sororitat”, van dir des d’aquest col·lectiu intergeneracional que no para de lluitar, sense descans, per la igualtat de gènere.

Una representació de Les Heures sobre l’escenari // Jose Polo

Després de 40 anys fent possible l’arribada dels Reis Mags, la Comissió de la Cavalcada de Reis va rebre el premi Cultura. “Ses majestats ens han fet saber que estan molt contents per aquest premi i que aquest any portaran poc carbó”, va revelar Ricard Perals.

La Comissió de la Cavalcada de Reis després de rebre el premi // Jose Polo

L’Estoc, una empresa social dedicada a la fabricació de mobles, va guanyar el premi Impuls. “Les persones diferents són un valor”, va reivindicar Jordi Mayals, un dels responsables de l’establiment integrador en el qual treballen persones amb discapacitat intel·lectual.

Mayals durant el seu discurs // Jose Polo

Els premis Ràdio Molins de Rei, en imatges

Recomanacions personalitzades