Marcel López prepara un projecte a “llarg termini”

Una seixantena de persones assisteixen a la presentació del candidat d’ERC a les eleccions municipals, que va estar acompanyat per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.

Marcel López, amb la consellera Jordà durant l’acte // Jose Polo

Molts projectes polítics es preparen amb una visió a quatre anys vista, termini que passa entre cada contesa electoral. Una frontera temporal que, sovint, topa amb les dinàmiques de les mateixes institucions, més aviat lentes i feixugues. Marcel López, candidat a l’alcaldia a les eleccions municipals de maig per ERC, vol trencar aquesta dinàmica i treballar amb un programa “a llarg termini”.

“Ens hem de preguntar pel Molins de Rei que volem d’aquí a trenta anys”, va reivindicar López durant la seva presentació oficial aquest diumenge a la tarda davant d’una seixantena de persones a la Rambla de la Granja, en un acte on va estar acompanyat per Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya; Marta Vilaret, vicesecretària general de Suport a la Presidència i regidora del partit republicà a Mollet del Vallés; i Francesc Ballester, director dels serveis territorials d’Educació al Baix Llobregat, que també va ser l’encarregat de presentar l’esdeveniment.

“Vull treballar per una vila pensada en el futur”, va explicar el candidat d’ERC. “Gestionar no és governar, i fins ara s’ha mirat molt a curt o a mitjà termini”, va argumentar en declaracions a la premsa local. “És evident que el dia a dia s’ha de treballar i gestionar correctament, però tenim un projecte que mira a llarg termini”, va sentenciar López.

Una aposta que, segons ell mateix va reconèixer, també té a veure amb la situació que travessa ERC a Molins de Rei, tot i que forma part del govern municipal des del trencament de la sociovergència a mig mandat. “Som una formació que ens estem renovant, treballant des de la base i incorporant nova militància”, va explicar. “Necessitem mirar a llarg termini, no només en el moment més immediat”, va insistir. “Evidentment que volem i desitgem fer un bon resultat a les eleccions i, fins i tot, perquè no, aspirar a l’alcaldia”, va matisar.

ERC Molins de Rei va presentar el seu candidat a la Rambla de la Granja // Jose Polo

ERC va aconseguir tres regidors a les passades municipals però cap va assistir a l’acte. La situació entre el grup municipal i la secció local no s’ha aconseguit reconduir després de la dimissió d’Eduard Suàrez. Tot i això, el candidat va elogiar el treball dels tres edils durant aquesta legislatura. Vol passar pàgina. També va anunciar que ja ha rebut tota la documentació necessària i que, pròximament, s’incorporarà com a regidor a l’Ajuntament després de la renúncia de tota la llista. “Vull agrair el gest a tots els companys de la candidatura del 2015”, va destacar.

I com és el Molins de Rei que Marcel López s’imagina a llarg termini? “Vull que la Vila sigui la referència del Baix Llobregat, com era quan vaig arribar fa 30 anys procedent de Pallejà, d’on venia per anar al cine, a comprar o a jugar a handbol”, va explicar l’empresari d’origen brasiler. “Hem de ser referents en serveis i comerç”, va descriure.

Instant del discurs de Marcel López // Jose Polo

“Vull un Molins de Rei sostenible i verd. No podem privar als nostres fills de la intensitat de la natura”, va indicar sobre un municipi privilegiat, amb muntanya i riu. López també va parlar d’accés a l’habitatge, de justícia social, dels drets de les dones, d’aparcament, de la pacificació del Centre Vila, de la nova residència per a gent gran, de la tarifació social dels serveis públics i de la creació d’un “parc infantil de referència”, entre altres temes. No va concretar, però, com pensava fer realitat aquests reptes en un context on les administracions municipals sovint no tenen prou recursos ni competències.

Tot i que va centrar el seu discurs en l’àmbit municipal i va deixar l’àmbit nacional als convidats a l’acte, durant el seu discurs López també va etzibar “llibertat presos polítics!” amb contundència. “Volem defensar els drets bàsics”, va dir sobre la marató d’eleccions -congrés, europees i municipals- que s’apropa. Va començar la seva intervenció advertint que no era tan bon orador com les persones que l’havien precedit. Però López, nou en política, ho va suplir amb un discurs molt preparat.

Jordà denuncia l’Estat vol “destruir drets fonamentals” i reivindica la importància del Parc Agrari del Baix Llobregat

Per la seva banda, Teresa Jordà va repassar la situació política que viu Catalunya. “L’Estat ens maltracta”, va assegurar. “Volen destruir els drets fonamentals que van treballar els nostres pares i avis”, va agregar la consellera d’Agricultura. “No som amics, ells tenen altres amics com l’Ibex 35 i la Corona”, va cloure Jordà.

Teresa Jordà, durant la seva intervenció // Jose Polo

Abans, davant dels periodistes, la responsable de la Generalitat en l’àmbit d’Agricultura va reivindicar la importància del Parc Agrari del Baix Llobregat. “Aquest país té una sort immensa que, fent autocrítica, a vegades no hem sabut reconèixer: el món rural i el món urbà han d’estar units i el Parc Agrari és aquest nexe de connexió. Té mil potencialitats”, va insistir. Els pagesos que treballen aquestes terres demanen habitualment més implicació per part de les administracions, també de la Generalitat.

La secretaria general d’ERC, Marta Rovira, va enviar un missatge a la militància de Molins de Rei a través d’un vídeo. “Estic segura que ERC presentarà a Molins de Rei un projecte molt sòlid”, va opinar. “Des de baix, des dels municipis, és des d’on es fa país”, va afegir.

Jordà, López i Vilaret durant l’acte // Jose Polo

“Hem d’omplir les urnes de valors republicans i les eleccions municipals són les més importants. Volem fer una república de baix”, va assegurar en la mateixa línia Marta Vilaret. “Espanya no sap fer alta política, com que ara no poden fer servir armes judicialitzen la política”, va criticar Francesc Ballester.

Recomanacions personalitzades