El Club Bàsquet Molins de Rei aspira a mantenir-se a Copa Catalunya

L’equip, que va iniciar la temporada amb una ratxa de set derrotes i una victòria, es troba a la 11a posició, en zona de promoció per la permanència. Durant els primers partits, les lesions han minvat el rendiment i la seva trajectòria, però ara els jugadors han iniciat una dinàmica positiva.

Miquel Sánchez, en una imatge d’arxiu // Jose Polo

El Club Bàsquet Molins de Rei encara la recta final de la temporada després d’una ratxa de tres victòries consecutives. Tot i que aquesta es va trencar el cap de setmana passat amb una derrota a la pista de l’Escolàpia de Sabadell, l’equip entrenat per Cesc Senpau ha encadenat una dinàmica positiva després d’un inici dolent al grup 2 de Copa Catalunya. Els primers vuit partits es van saldar amb un balanç 7 derrotes i només una victòria, però ara s’ha capgirat la tendència.

El capità de l’equip, Miquel Sánchez, destaca la motivació que ha assolit el grup de jugadors: “Estem en un moment en què tenim un extra d’energia i hem d’afrontar la recta final de la temporada amb enfrontaments transcendentals”, afirma. El CB Molins de Rei ocupa l’11a posició, el que el situa virtualment en un lloc de promoció per la permanència amb el factor pista a favor.

La salvació, amb el vuitè lloc

Malgrat els contratemps patits durant tota la temporada, l’objectiu de l’equip és salvar-se matemàticament del descens directe i “en la mesura del possible deixar quatre equips per darrere, que serien els que jugarien la promoció de permanència”, indica Sánchez. Pel capità, quedar per sobre de la novena plaça seria un èxit.

Fins i tot, els de Cesc Senpau es van veure obligats a ajornar un partit contra el Reus perquè tenien més lesionats que jugadors disponibles. Progressivament, l’equip ha anat agafant el ritme i els resultats positius van acompanyar. Miquel Sánchez, que fa 14 anys que està al primer equip del CB Molins de Rei, admet que “el rosari de lesions i complicacions que hem tingut aquesta temporada no l’havia vist fins ara”.

Rubén Calvo, un dels jugadors del CB Molins de Rei // Arxiu — Jose Polo

Durant aquesta temporada, el CB Molins de Rei ha vist com diversos jugadors han patit lesions o han abandonat l’equip. Sergi Bosch va plegar el desembre per motius laborals, Arnau Triginer ha participat pocs minuts, el pivot Ferran Mola només ha estat disponible les dues darreres setmanes per un trencament dels lligaments del turmell i els bases Ferran Alias i Chus Oropesa també s’han perdut diversos partits per lesions. Les molèsties als turmells també han afectat dos històrics de la casa: Rubén Calvo i Jordi de Ugarte. Pol Cañete ha tingut diverses torçades, mentre que Adrià Fiñaga es va perdre alguns partits a l’inici de temporada.

Sánchez, reconeix que ell mateix ha arrossegat problemes d’esquena durant tot l’any. Tot i aquests enrenous, el conjunt afronta amb optimisme la recta final de la temporada, confiant que els punts necessaris per salvar-se arribin com més aviat millor.

Recomanacions personalitzades