Xavi Paz es postula com a “garantia d’estabilitat”

Prop de 250 persones assisteixen a la presentació del candidat a l’alcaldia del PSC Molins de Rei, acompanyat pel primer secretari del partit, Miquel Iceta.

Xavi Paz acompanyat de Miquel Iceta a l’inici de l’acte // Jose Polo

Molins de Rei, en campanya. Eleccions al Congrés, Europees i municipals en un curt espai de temps. En aquest context, el PSC va ser la primera formació amb representació al ple municipal en presentar el seu candidat a l’alcaldia de cara als comicis del 26 de maig, que tornarà a ser Xavi Paz després d’aconseguir l’aval dels militants socialistes del municipi.

“Som els que donem estabilitat a Molins de Rei davant el desgovern actual”, va reivindicar Paz el passat diumenge davant de gairebé 250 persones al Foment Cultural i Artístic en un acte on va estar acompanyat pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta. “Volem continuar la transformació iniciada el 2011 i que es va quedar a mitges a finals del 2017”, va afegir en referència al trencament de la sociovergència que el va desnonar del govern municipal per donar pas al tripartit independentista que governa en aquests moments. Segons ell, qualsevol negociació postelectoral ha de tenir un “diàleg centrat en Molins de Rei”.

El candidat del PSC va recordar que van arribar al govern el 2011 en una situació molt complicada per la crisi econòmica. “Vam aportar solucions sumant i dialogant com el Consell de Seguiment de la Crisi”, va insistir Paz, que va deixar la reivindicació de l’obra de govern a la resta d’intervinents però va ressaltar dos reptes recents: l’entrada de Molins de Rei als preus de Zona 1 en la majoria de bitllets de transport públic i la millora de l’accessibilitat de l’estació de Renfe.

“Fa dotze anys estàvem aquí amb la Carme Chacón i el meu pare”, va recordar Paz sobre dues persones ja traspassades. “El dia que vaig ser alcalde ell va ser l’home més orgullós del món: un senyor que va venir a Catalunya a guanyar-se la vida i ho va aconseguir”, va dir en un discurs ple agraïments a la seva família i als companys de partit on, de moment, no va exposar propostes noves per Molins de Rei.

Paz en un moment del seu discurs // Jose Polo

“Ningú ens guanyarà en tossuderia”, va advertir Paz, que serà cap de llista per quarta vegada consecutiva. “Deixaré la pell per Molins de Rei”, va prometre Paz des d’un faristol on es podia llegir l’eslògan ‘coherència i il·lusió’ situat en un escenari amb unes grans lletres on es podia llegir Molins de Rei amb un cor a la primera o. Per tant, tot i la coincidència de les diferents eleccions, el missatge de campanya socialista a les municipals estarà centrat en el municipi. Cap sorpresa.

L’acte va estar presentat Paco Enrique i la primera convidada en intervenir sí que va ser una sorpresa: Noelia Caballero, la jove de 19 anys campiona d’Europa sub 17 d’halterofília. “Tenia 13 anys quan vaig conèixer al Xavi. Entrenàvem en un racó del Poliesportiu i no ens volien canviar. Ara tenim una sala on més de 200 persones practiquen l’halterofília”, va dir Caballero recordant la creació de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda, que uneix el futbol amb els esports minoritaris. “El barri del Canal és igual d’important que la resta del municipi”, va replicar-li Paz.

Caballero durant la seva intervenció // Jose Polo

El president de l’associació de veïns de la Pau Riera, Àlex Herrero, va assegurar que Paz “liderarà la creació de la nova residència de gent gran perquè ningú acaba de posar el fil a l’agulla”. Un tema que preocupa a molts veïns però que, amb el PSC al govern o a l’oposició, no acaba de desencallar-se. Tampoc van explicar com ho farien ara.

Una històrica del socialisme molinenc, Esther Espinosa, va recordar el compromís del candidat amb la creació de la nova biblioteca, que obrirà el pròxim 30 de març. “Has de seguir treballant amb la mateixa passió i obsessió per Molins de Rei”, va recomanar-li.

Revestido durant l’acte // Jose Polo

En clau local, l’última en intervenir va ser la primera secretària del PSC Molins de Rei, Jessica Revestido. “Has estat el millor alcalde. Hem de recuperar la dignitat política per fer una vila millor pels veïns”, va sentenciar.

“Algú dirà que les pròximes municipals van d’independència, però no és així”, diu Miquel Iceta

Per la seva banda, Miquel Iceta va intervenir per repassar la marató d’eleccions que s’apropa. “Necessitem una Europa més unida per defensar els drets socials”, va opinar el primer secretari del PSC. “O segueix Pedro Sánchez o vindran les tres dretes a cavall per fer-nos retrocedir dècades”, va continuar parlant sobre les eleccions al Congrés.

Foto de grup en acabar l’acte // Jose Polo

Sobre Catalunya, va apostar per “dialogar dins la llei i si fa falta canviar-la” per tornar a la “política de peus a terra” i va confessar estar “molt trist” pel judici de l’1-O. “Hem arribat fins aquí perquè hem fracassat com a polítics”, va insistir. “Algú dirà que les pròximes municipals van d’independència, però no és així. Cada cosa al seu lloc”, va advertir sobre els comicis locals.

Recomanacions personalitzades