Preguntes i respostes sobre tot el que has de saber de la nova Zona 1

L’entrada de Molins de Rei a la Zona 1 de transports ha despertat moltes incògnites entre els ciutadans. Quin bitllet serveix per anar a Barcelona? Puc anar a Vallirana amb el mateix bitllet? Qui paga les noves avantatges? Totes les respostes sobre les targetes verdes (bus, tren, Renfe, Metro, etc.), taronges (només de Renfe) i del servei de bus de Soler i Sauret, a continuació:

Molins de Rei diu adéu als bitllets de la Zona 2 // ARXIU

La targeta que vaig comprar l’any passat, fins quin dia d’aquest 2019 la podré fer servir?
Totes les targetes integrades seran vàlides fins al 31 de desembre de 2019.

Segur que aquest 2019 no han pujat els preus de les tarifes?
No, es mantenen els mateixos preus de l’any passat.

Ara es pot anar de Molins de Rei a Barcelona amb la targeta d’1 Zona?
Sí, però s’ha de tenir en compte que només amb la de color verd. Si es pica amb l’abonament taronja de Renfe o amb la de Soler i Sauret, s’haurà de continuar comprant la targeta de 2 Zones.

Quins avantatges tenen els abonaments de la targeta de color verd per sobre de la taronja o la vermella de Soler i Sauret?
Doncs que un cop arribes a Barcelona o qualsevol altra ciutat de la rodalia, amb la verda podràs fer transbordament amb qualsevol altre mitjà de transport públic. En canvi, si viatges amb la targeta taronja de Renfe o la vermella de Soler i Sauret només podràs viatjar fins a la teva estació de destí.

Aleshores, quina em surt millor de preu? La verda, la taronja o la vermella?
Triïs l’abonament que triïs, ara sempre sortiran a millor preu els abonaments de la targeta verda (ATM).

Totes les targetes verdes queden afectades per les noves tarifes?
No, la T-16 queda fora del nou acord. A més, s’ha de tenir en compte que per aconseguir la T-Rosa continuaran els mateixos criteris establerts que hi havia fins ara.

S’haurà de comprar un bitllet de 2 Zones per anar de Molins de Rei a Vallirana en bus?
No, anar a Vallirana continuarà costant 1 Zona, però només amb la targeta verda. També cal tenir en compte que el primer viatge quan es compri l’abonament sempre s’haurà de picar a l’estació de Molins de Rei.

De Vallirana a Barcelona podré fer servir la mateixa targeta d’1 Zona?
No, als de Vallirana la targeta d’1 Zona només els podrà portar fins a Molins de Rei. Vallirana és Zona 2 i per tant s’hauran de pagar dues zones.

Fins a quins municipis podré arribar amb la targeta d’1 Zona?
Fins a Badalona, Badia del Vallès, Barcelona, Barberà del Vallès, Castelldefels, Begues, Cornellà de Llobregat, Castellbisbal, Esplugues de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Gavà, Cervelló, l’Hospitalet de Llobregat, Corbera de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, El Prat de Llobregat, La Palma de Cervelló, Sant Adrià de Besòs, El Papiol, Sant Boi de Llobregat, Ripollet, Sant Feliu de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Joan Despí, Sant Climent de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicenç dels Horts, Tiana, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans i Torrelles de Llobregat.

Com es pagarà aquesta tarifa plana?
Mitjançant l’impost metropolità que tots els molinencs pagaran al mes d’octubre a través del seu rebut de l’IBI. Per tant, el desfalc econòmic que provocarà al sistema serà resolt parcialment pels mateixos veïns. Aquest punt ha sigut el que més reticències ha despertat fins ara entre aquelles petites localitats de l’AMB que no estan connectades a la xarxa ferroviària. A canvi, però, el pacte les compensarà amb millores en el transport públic que arriba als seus nuclis urbans.

Recomanacions personalitzades