Molins en Comú presenta la seva marca electoral sense el suport de Podem

La regidora de Molins Camina, Ana Aroca, assegura que la formació no ha participat en el procés de formació del pla de treball. Molins en Comú admet “discrepàncies” en la fòrmula  per escollir el cap de llista. 

Acte electoral a Molins de Catalunya en Comú per les eleccions del 21-D // Arxiu –Jose Polo

Un nou episodi de la complicada confluència entre Iniciativa i Podem, que sembla destinat a produir-se però que passen els anys i no es cristal·litza. L’Assamblea dels Comuns de Molins de Rei ha aprovat el seu pla d’acció de cara a les eleccions municipals del pròxim de mes de maig. Aquesta trobada ha de servir per engegar el seu pla de treball i comunicació que desembocarà en la confecció del programa electoral. De moment ja han decidit la seva marca electoral: Molins en Comú.

Però en aquest procés, impulsat des de l’òrbita d’Iniciativa, no ha estat present Molins Camina, marca sota la qual es va presentar Podem Molins de Rei a les últimes eleccions municipals. Així ho ha revelat a Viu Molins de Rei la regidora de Molins Camina a l’Ajuntament, Ana Aroca. “No ens vam sentir cridats a participar a l’assemblea i per això no hem format part de les comissions de treball” que han d’establir el pla estratègic dels pròxims mesos, afirma la regidora. “De moment, nosaltres iniciarem el nostre propi camí i més endavant ja explorarem si ens integrarem en aquesta candidatura”, sentència Ana Aroca. Per tant, Molins en Comú i Podem van, de moment, separats a Molins de Rei.

Polítiques centrades en les persones

Les 25 persones que van assistir a l’assemblea, totes elles inscrites a Catalunya en Comú, han acordat començar a elaborar el programa electoral i “oferir a la ciutadania un projecte centrat en les persones i en l’àmbit de l’educació, la salut, la cultura i l’urbanisme i per la millora de l’espai públic”, segons afirmen en un comunicat.

En el pla de treball, Molins en Comú vol prioritzar l’àmbit de la transició ecològica, l’economia circular i la promoció dels comerços tradicionals. La formació política ha iniciat amb l’assemblea un procés que conclourà el pròxim 12 de gener amb una jornada pública, en la qual els membres del grup plantejaran les seves propostes. Aquestes serviran de base per elaborar el programa electoral, que s’haurà de ratificar en un altra assemblea.

Discrepàncies per escollir el cap de llista

Des d’Iniciativa per Molins de Rei, la regidora Júlia Fernández, admet que s’han produït “discrepàncies” entre Molins en Comú i Molins Camina. Un dels punts en els quals no hi ha hagut acord és en la fórmula per escollir el cap de llista per a les eleccions municipals. Fernández assegura que “els estatuts de Molins en Comú estableixen que el cap de llista s’ha d’elegir per un procés de primàries, decisió amb la qual no estava d’acord Molins Camina”.

La regidora afegeix que la nova marca Molins en Comú, que incorpora persones d’ICV i Esquerra Unida, ha d’iniciar el seu camí de primàries cap a les municipals i “no podem esperar a conèixer amb quin nom participarà Podem”. Fernández comenta que “ara mateix no ens entenem, però Molins Camina forma part del grup motor de la nostra formació i segons com evolucionem podrem formar una coalició”.

 

Recomanacions personalitzades