Torra justifica el fitxatge de Casals tot i tenir les eleccions al maig

Joan Ramon Casals deixarà el càrrec aquest dilluns en un ple extraordinari. Torra demana disculpes als molinencs per “emportar-se a l’alcalde”.

Quim Torra recull un exemplar de l’Anuari Viu Molins de Rei // DGM

Darrera Candelera i darrer cap de setmana de Joan Ramon Casals (CDC) com a alcalde de Molins de Rei. El ple extraordinari que s’ha convocat pel proper dilluns acomiadarà a Casals després de sis anys com a màxima autoritat del municipi i (en principi) entregarà la vara d’alcalde al fins ara regidor Ramon Sánchez (CDC). Un relleu que es produeix només una setmana després de l’anunci oficial. On anirà Casals? A fer de cap de gabinet del president de la Generalitat, Quim Torra. Aquest, aprofitant la seva visita a la Fira de la Candelera, ha disculpat als molinencs per “emportar-se a l’alcalde” a només quatre mesos de les eleccions.

Tal com ha emfatitzat Torra, “hi ha hagut l’oportunitat de què Joan Ramon Casals s’incorporés” i, segons ha assegurat, ara ja és “un gran honor comptar-lo entre els companys”. “Sempre intento treballar amb les millors persones i el millor equip”, ha afegit. Sota el criteri del president, aquest fitxatge de la temporada d’hivern queda justificat per l’actual context polític: “Jo només li puc agrair que surti de la zona de confortabilitat de l’alcaldia de Molins de Rei i hagi acceptat aquest compromís”.

Tot i trobar-se a les portes dels comicis locals, Torra ha valorat la incorporació de Casals com una oportunitat, en uns moments “de tanta dificultat i en què la situació política és tan complexa”. A més, ha destacat la valentia del batlle: “Totes les persones que s’atreveixen a fer un pas així ho fan perquè s’estimen el país i són conscients del moment tan crític”.

Joan Ramon Casals regala a Quim Torra una rèplica de la font molinenca // DGM

De totes maneres, cal tenir en compte que Casals feia anys que havia assegurat que no repetiria un tercer mandat i fins fa pocs mesos enrere es desconeixia quin seria el seu futur un cop deixés l’alcaldia de Molins de Rei. Si bé primer va fitxar a l’octubre com assessor de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi; ara Casals ha mogut fitxa després que algunes veus situïn a la consellera a les llistes del PDeCAT per Barcelona.

Tot i que ni ERC ni la CUP, actuals socis de govern de CDC a l’Ajuntament de Molins de Rei, han anunciat de forma oficial que donaran suport a Ramon Sánchez com a nou alcalde del municipi, el president de la Generalitat ha donat per fet que es produirà aquesta decisió. De fet, el mateix Torra ha encoratjat al regidor a “seguir les petjades del que ha estat un dels grans alcaldes de Molins de Rei”.

Recomanacions personalitzades