L’Ajuntament rep més d’un miler de propostes d’usos pels edificis exclosos del Pla d’Equipaments

En un taller participatiu celebrat pel consistori, es presenten una vintena de projectes ja desenvolupats. La iniciativa decidirà a què es destinen l’antic institut Lluís de Requesens, l’antiga biblioteca Pau Vila, les oficines de l’àrea de Sostenibilitat i Territori, una part del Molí i la Carpa Mariona.

Els usos d’una part del Molí es decidiran en un procés participatiu. // Arxiu

L’Ajuntament de Molins de Rei ha rebut més d’un miler de propostes que plantegen usos pels edificis i dependències municipals que no han quedat incloses al Pla d’Equipaments. En un taller participatiu celebrat pel consistori, les entitats han presentat 1.100 iniciatives. D’aquestes, “una vintena es poden considerar propostes desenvolupades”, tal com indica a Viu Molins de Rei el tinent d’alcalde i regidor per la CUP de Molins de Rei, Carles Ros.

Ros ha explicat que de les iniciatives ja dissenyades, una desena són del Centre Excursionista de Molins de Rei (CEM), que demana disposar d’un local social a l’edifici del Molí. Malgrat el gran volum de propostes rebudes, Ros ha recordat que el període de presentació encara no ha finalitzat. En el taller participatiu, “l’únic que hem fet és agrupar els plantejaments que volen uns usos similars pel mateix equipament”.

Cinc espais fora del Pla d’Equipaments

L’Ajuntament de Molins de Rei ha decidit que cinc espais (l’antic institut Lluís de Recasens, l’antiga biblioteca Pau Vila, les oficines de l’àrea de Sostenibilitat i Territori, una part del Molí i la Carpa Mariona) quedin exclosos del Pla d’Equipaments i siguin els ciutadans qui decideixen a què es destinen els edificis mitjançant un procés participatiu. Una vegada que s’identifiquin les propostes, es definirà les que han assolit un consens suficient. Per la resta, en les quals no hi hagi acord, es plantejarà una votació telemàtica perquè els participants decideixin.

Un dels processos participatius afecta l’edifici del Molí. Així, el consistori ha anunciat que la seva voluntat és deixar en mans d’un procés participatiu els usos de les plantes inferiors d’El Molí. Tot i que el govern municipal ha proposat destinar la planta baixa a un espai polivalent i la primera planta a serveis administratius, també vol saber el què s’ha de fer a l’edifici annex, actualment cobert amb una lona, i amb un cost anual de manteniment de 10.000 euros.

Recomanacions personalitzades