La Fira de la Candelera estrena imatge de marca

La mostra, que se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de febrer, vol desestacionalitzar-se, elimina la paraula fira de la identitat corporativa i s’estructura en cinc eixos temàtics. L’Ajuntament segueix en la línia de potenciar la gastronomia i la cultura com a eixos importants de la mostra. 

Sánchez i Casals presentant la Fira // Ajuntament de Molins de Rei

La 168a edició de la Fira de la Candelera, que es durà a terme a Molins de Rei entre l’1 i el 3 de febrer, estrena logotip i imatge corporativa amb l’objectiu de potenciar la seva marca. Per primera vegada, desapareix la paraula fira per deixar només La Candelera, el concepte amb el qual es vol promocionar i visualitzar la mostra de Molins de Rei a partir d’ara. Durant la presentació de l’esdeveniment, el regidor de Fira, Ramon Sánchez (CDC), ha destacat que aquest nou concepte sorgeix de l’aplicació del Pla Estratègic de la Fira, que van encarrergar perquè “esdevingués un instrument per projectar la marca Molins de Rei en tots els àmbits”.

Precisament amb aquesta intenció, l’Ajuntament va demanar al dissenyador, Raimon Vallverdú, que realitzés un nou logotip per la fira, en el qual s’aconseguís visualitzar una nova marca associada a La Candelera. Els aires de renovació amb els quals es presenta la Fira de la Candelera d’enguany també es veuran reflectits en l’organització de l’espai. És un altre dels objectius marcats pel Pla Estratègic. “Havíem d’ordenar la fira per fer-la més atractiva”, ha comentat Sánchez. Per aquest motiu, La Candelera disposarà de cinc espais temàtics: Natura, Gastronomia, Ciutat, Empresa i Cultura. Cadascú d’aquest l’identificarà una lletra C d’un color diferent. Així, la natura serà el verd, la gastronomia el vermell, empresa serà el blau, ocre el de cultura i violeta el de ciutat.

Nou Logo de la Candelera // Ajuntament Molins de Rei

Consolidació de l’impuls gastronòmic i cultural

La gran aposta de Sánchez desde que és regidor de Fira és ampliar el focus i aconseguir que l’esdeveniment no només sigui econòmic, sino també cultural. Per això s’han impulsat noves iniciatives artístiques i gastronòmiques. “Ha vingut per quedar-se”. Amb aquestes paraules, el regidor ha volgut deixar que l’aposta encetada per la Fira en l’edició de l’any passat s’anirà desenvolupant en el futur.

La Candelera d’enguany impulsarà de nou un receptari de la coradella entre els comerços de Molins de Rei. A més del Tast de Vins i Caves, la plaça de l’Ajuntament acollirà tallers de cuines i mostres de les cuines del món per primera vegada. La Fira convidada enguany és la de Ripoll, mentre que la DO que hi participarà serà Costers del Segre. A part de les activitats tradicionals com els brocanters, l’artesania, les arts i les exposicions de filatèlica i numismàtica, la Candelera també ha apostat per incrementar el pes de la cultura. Per exemple: La Peni acollirà el dijous 31 de desembre la presentació del darrer disc del cantautor Joan Dausà, titulat ‘Ara ja som gegants’. També continuaran els tastets musicals i teatrals.

Mobilitat sostenible

Amb l’objectiu de facilitar la presència de més visitants a la Candelera, el consistori ha decidit ampliar les freqüències de pas dels autobusos que enllacen amb altres poblacions del Baix Llobregat, com Sant Vicenç dels Horts, Sant Feliu o Martorell. Sánchez ha explicat que la “idea és que les altres localitats facin d’aparcament dels cotxes i així es descongestioni Molins de Rei”. De fet, el foment del transport públic ja fa anys que va en augment.

A la cerca del suport econòmic

Durant la presentació, Ramon Sánchez ha reconegut que “els recursos de l’Ajuntament són limitats per fer créixer més enllà la Fira”. Per aquest motiu, el regidor ha demanat la implicació i el suport econòmic d’altres administracions, com podria ser el cas de la Generalitat de Catalunya. “En els pròxims mesos s’anirà concretant la col·laboració dels altres, però la nostra intenció és desestacionalitzar la marca Candelera de la fira i que serveixi com a paraigua de la promoció turística de Molins de Rei”, ha assegurat Sánchez.

Cada espai de la Candelera té una identitat corporativa diferenciada per un color // Ajuntament de Molins de Rei

Per la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC), ha destacat la importància del dinamisme de la Fira de la Candelera, que “no deixa de renovar-se malgrat tenir ja 168 anys”. En aquest sentit, ha recordat que les activitats gastronòmiques i culturals són algunes de les noves apostes, que ja es van incorporar l’any passat i que tenen continuïtat en l’edició d’enguany.

Pla Estratègic

La presentació de la Fira de la Candelera d’enguany ha estat precedida per l’elaboració d’un pla estratègic per modernitzar-la i donar-li un nou enfocament. Així, s’han establert la innovació tecnològica, la identitat, la gestió, la projecció i la renovació de la imatge corporativa com a eines per redimensionar-la.

La 168a edició de la Fira de la Candelera espera rebre més de 300.000 visitants entre l’1 i el 3 de febrer. Amb un pressupost de 572.489 euros, la mostra tindrà 920 expositors repartits en una extensió de 48.000 metres quadrats. Amb dades de 2013, l’Ajuntament calcula que la Fira de la Candelera genera 7,6 milions d’euros a l’economia local, de forma que per cada euro que s’inverteix en tornen 38,7.

Recomanacions personalitzades