Els nous Tastets Musicals posen l’accent cultural a la Fira de la Candelera

Per primer cop, la Fira de la Candelera ha tingut Tastets Musicals, vuit petites actuacions en acústic d’artistes majoritàriament de Molins de Rei que han posat l’accent cultural a un espai fins ara desocupat: la plaça de la Creu. Han suposat el retorn de Miquel Bernis a l’escenari.

Ed Tulipa va ser un dels artistes que van tocar als Tastets Musicals per la Candelera // Jordi Julià

Ed Tulipa va ser un dels artistes que van tocar als Tastets Musicals per la Candelera // Jordi Julià

Una de les innovacions de la 166a Fira de la Candelera ha estat en un àmbit que fins ara tenia ben poca presència dins el recinte firal: la cultura i, concretament, la música. Ha estat en un espai que tot i estar al mig de la fira no estava ocupat: l’interior de la plaça de la Creu. La zona que envolta la creu de terme s’ha convertit en un petit escenari on s’han pogut veure vuit actuacions musicals.

Totes elles eren de petit format, en acústic, breus (d’uns vint minuts) i majoritàriament d’artistes de Molins de Rei. “És una manera d’ensenyar el que es fa aquí a la gent de fora”, segons el músic Ramon Cugat, a qui l’Ajuntament ha encarregat la tria dels artistes. De tots ells, només Mad’zelle, El Sobrino del Diablo i Sergi Estella no eren de Molins de Rei, tot i que els dos últims treballen amb els molinencs Sergi Carós i Martina Tresserra, respectivament.

Ramon Cugat, que també té el seu propi projecte musical amb Balancí, ha triat “una línia pop/rock” per a les cançons, ja que considera que podia “agradar més a tot el públic”. Tot i això, en un principi es plantejava “barrejar estils més diferents, amb més electrònica i avantguarda”, descartat, també, per les dificultats logístiques del format: un músic i una guitarra són més senzills.

Miquel Bernis torna a ser Senyor Cordills

Les actuacions han suposat el retorn als escenaris del meteoròleg Miquel Bernis, amb el seu àlter ego musical de Senyor Cordills. Va fer aquesta incursió en la música el 2012, però ara havia quedat aturat, arribant a retirar les cançons que havia penjat a internet en una pàgina que ja no està disponible. Al concert va tocar aquestes cançons i d’altres que no tenia publicades, i en conversa amb Viu Molins de Rei no descartava reactivar el projecte arran d’aquesta actuació.

Miquel Bernis va tornar a ser Senyor Cordills després d'haver aturat el seu projecte musical // Jordi Julià

Miquel Bernis va tornar a ser Senyor Cordills després d’haver aturat el seu projecte musical // Jordi Julià

També va tocar Ed Tulipa, que malgrat el format acústic no va tocar amb el seu projecte personal de cantautor com a Sergi Carós. El Personatge de l’Any Viu Molins de Rei 2016 va tocar una cançó d’Els Dracs, fent així una picada d’ullet a l’homenatge que s’ha fet al grup pels 50 anys i que li ha valgut aparèixer a la portada de l’Anuari 2016 de Viu Molins de Rei.

La resta de grups escollits van ser el Cor Triamúsica, Sarramangu i Cesc. Com era d’esperar gràcies a la seva privilegiada ubicació, les actuacions van tenir un nombrós públic, ja fos assegut a les bales de palla que es van posar a la plaça per seure-hi, prenent alguna cosa al food truck que s’hi va posar, o de pas mentre es passejava per la fira.

[sam id=”55″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades