El govern municipal aparta a Eduard Suàrez pel cas Guillén

L’executiu decideix suspendre cautelarment de les seves funcions al regidor republicà i dóna ple suport a la portaveu del partit després de que aquesta denunciés que es va sentir agredida pel seu company de grup municipal.

Marc Rebulà, Silvia Guillén i Eduard Suárez, els tres regidors d'ERC contents de la vistòria // Elisenda Colell

Marc Rebulà, Sílvia Guillén i Eduard Suárez, els tres regidors d’ERC, després de les eleccions municipals // Elisenda Colell

Després que hagin passat més de 24 hores de la publicació de l’article en què la portaveu d’ERC, Sílvia Guillén, denunciés una presumpta agressió masclista per part d’un company de grup municipal, el govern de Molins de Rei ha anunciat que apartarà al regidor Eduard Suàrez “de forma cautelar”. Si més no, cal destacar que al comunicat, l’equip de l’alcalde Joan Ramon Casals ha preferit amagar el nom de l’afectat.

Segons han confirmat fonts del govern a Viu Molins de Rei, Casals ja té sobre la taula el document que aquest dijous provocarà el cessament de Suàrez dels seus càrrecs. Un cop l’alcalde signi, s’iniciaran els tràmits administratius i el regidor serà relevat de les seves regidories d’Educació i Infància i Joventut. A més, l’executiu també l’apartarà de l’equip de govern, fet que l’impedirà assistir a les reunions de govern.

Tot i aquesta sèrie d’ítems, el republicà conservarà la seva acta de regidor i paral·lelament ERC continuarà formant part de l’executiu de forma oficial. Ara bé, s’ha de tenir en compte que els dos regidors que continuaran al govern i que van entrar a l’Ajuntament amb ERC, Marc Rebulà i la mateixa Sílvia Guillén, han partit peres amb el partit. Per tant, la formació republicana deixarà de tenir representació com a tal a l’executiu.

Solidaritat i silenci

En el mateix comunicat, l’Ajuntament s’ha posicionat contra “qualsevol agressió o conducta masclista i treballa permanentment per evitar-les”. A més, ha justificat que s’aparti a Suàrez “de forma cautelar” pel fet que “la regidora denunciant no gaudeix del clima de confiança i tranquil·litat necessari en el govern”. Tot i que aquest mitjà de comunicació ha provat de recollir el punt de vista de Suàrez, aquest ha declinat donar el seu punt de vista públicament.

Recomanacions personalitzades