Eduard Suàrez s’absté d’anar al ple que rebutja la seva “inacceptable conducta”

Tots els grups municipals han signat una declaració institucional en què es titlla l’agressió de Suàrez de “masclista” i amb la que l’Ajuntament es posa del costat de Sílvia Guillén.

La taula d’Eduard Suàrez (ERC), buida en el darrer ple de dijous // Jordi Julià

Ple d’alta tensió, ple de baixa intensitat. Després que es fes públic que la regidora Sílvia Guillén hauria patit una agressió masclista pel part del seu company d’ERC, Eduard Suàrez, teòricament aquest dijous tots dos havien de coincidir en la mateixa sala de plens. A la pràctica, però, Suàrez ha decidit no assistir al consell municipal (i l’alcalde Joan Ramon Casals tampoc l’ha excusat). Una decisió que li ha estalviat haver de viure en carns la dura declaració institucional pactada per tots els grups municipals contra la seva “inacceptable conducta”.

“[Els polítics] tenim l’obligació de contribuir a un ambient que respecti la dignitat de les persones a tota la vila, i per descomptat també a l’Ajuntament de Molins de Rei”, ha llegit la regidora de Feminismes i Alliberament LGTBI, Laura Munt. A parer de tots els representants polítics, el seu deure és “tractar a tothom amb respecte i educació”, alhora que han d’evitar “qualsevol comportament o actitud que pugui ser ofensiva, molesta o discriminatòria”, en referència a les acusacions que Guillén ha fet públiques contra el seu company de grup municipal. En aquets sentit, cal posar de relleu que el ple de l’Ajuntament també ha preferit evitar pronunciar el nom d’Eduard Suàrez (tot i ser l’interpel·lat directe).

Ple suport a Sílvia Guillén

En la línia del que ja han fet alguns militants d’ERC, totes les formacions polítiques s’han posicionat a favor d’”erradicar qualsevol mena de violència envers les dones” i han donat tot el suport a la regidora Sílvia per fer pública aquesta agressió masclista”. “Ens posem al seu costat en tot moment i li donem el nostre suport, escalf i solidaritat”, han afegit sobre una circumstància que, segons s’ha pogut llegir entre línies, s’hauria pogut arribar a menystenir: “Banalitzar situacions d’aquest tipus només ajuda a fer quotidianes actituds que s’han de denunciar per garantir la seguretat, integritat i dignitat de les dones”.

Per tal d’arribar al moll de l’os, el govern ha assegurat que engegarà els mecanismes per “generar l’entorn de tranquil·litat i confiança que la regidora necessita pel seu treball”. Una decisió que ha suposat suspendre cautelarment a Eduard Suàrez de les regidories que fins ara controlava. De totes maneres, Suàrez ha anunciat aquest mateix divendres la seva dimissió.

Recomanacions personalitzades