Allau d’escalf a Sílvia Guillén després de la seva denúncia

L’alcalde Joan Ramon Casals, la CUP i l’oposició al govern municipal se solidaritzen amb Sílvia Guillén. Diputats al Parlament i al Congrés també han fet públic el seu suport a l’afectada i només la diputada Jenn Díaz s’ha pronunciat des del grup parlamentari d’ERC.

Sílvia Guillén, portaveu d’ERC // Jordi Julià

La denúncia per la presumpta agressió masclista patida per la regidora portaveu d’ERC a Molins de Rei, Sílvia Guillén, ha rebut múltiples mostres de suport i solidaritat des dels membres del govern municipal, l’oposició i personalitats polítiques amb representació al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats. La denúncia, realitzada mitjançant un article d’opinió publicat a ‘Viu Molins de Rei, ha generat multitud de reaccions d’escalf a través de les xarxes socials.

Per la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC), ha publicat a Twitter el següent tuit: “Tot el meu suport @SylviaGuillen”. Altres membres del govern municipal, com la regidora de CDC, Laura Soto, han desitjat “molta força” a la pressumpta víctima i ha assegurat que “no estàs sola”. De moment, l’Ajuntament ha cancel·lat la presentació del cartell de la Fira de la Candelera, prevista per aquest dimecres, argumentant motius d’agenda. Junts per Molins ha enviat un comunicat dimarts a la nit on expressa el seu suport a Guillén. “Hem respectat en tot moment la voluntat de la nostra companya, tant pel que fa a la gestió de la situació viscuda com pels procediments a seguir”, afirmen en un text on titllen la decisió de la republicana de fer pública la seva situació de “valenta”. “Treballem per acabar amb la invisibilitat d’aquestes conductes. Només denunciant-les, podem combatre-les”, sentencien.

L’altra formació que forma part del govern municipal a Molins de Rei, la CUP, també ha donat “ple suport a la companya Sílvia Guillén davant l’agressió masclista patida”. En paral·lel, la formació ha publicat un comunicat on assegurat que “tant per la CUP com pel govern municipal, la decisió sobre les mesures a prendre ja està decidida i es farà pública en les hores vinents”. A més, els regidors Carles Ros, Laura Munt, Asier Baiona i Josep Raventós han expressat a les xarxes socials la necessitat de “no permetre banalitzar cap mena d’agressió” i han lamentat que algú “hagi de reviure aquestes situacions amb gestions que agreugen encara més el patiment”. Qui també ha donat el seu escalf ha sigut el seu company de grup municipal, Marc Rebulà, regidor que fa uns mesos va decidir deixar ERC.

D’altra banda, des de l’oposició també s’ha donat suport a Guillén. La regidora de Molins Camina, Ana Aroca, ha piulat que “no podem permetre que passin aquestes coses, les hem de denunciar i erradicar i espero reaccions immediates d‘ERC”. De la mateixa manera, des d’ICV s’ha emès un comunicat, mostrant el suport públic a la regidora i demanant que quan es produeixin aquests fets “els partits polítics incorporin nous valors”. Guillén també ha tingut mostres de solidaritat del PSC de Molins de Rei i d’Antònia Castellana, la primera alcaldessa de la ciutat. “Que mai ningú et faci callar”, ha expressat la regidora socialista Ainoa García. “Vergonya és el que sento de compartir la sala de plens amb un home que agredeix la seva companya”, ha afegit García.

Més enllà dels actors de la política local, la denúncia de Guillén ha estat recolzada per la diputada per la CUP al Parlament de Catalunya, Natàlia Sànchez. En el seu compte de Twitter, Sànchez ha escrit: “tot el suport a la regidora Sílvia Guillén davant d’una realitat sistèmica de violència patriarcal” i exigeix a ERC que “prengui mesures immediates i repari el dolor causat”. El diputat pel PSC al Congrés dels Diputats, José Zaragoza, ha expressat la seva solidaritat i ha acusat la direcció nacional d’ERC de “tapar amb mentides una agressió masclista, girant-li l’esquena” a Guillén. Per últim, posar en relleu que des dels alts comandaments d’ERC a Catalunya, només la diputada Jenn Díaz s’ha solidaritzat amb Guillén, així com el grup de dones d’ERC del Vallès Occidental. En canvi, les republicanes del Baix Llobregat no han piulat al respecte.

Recomanacions personalitzades