Els menors refugiats de Can Santoi entrenaran amb el Club Atletisme Molins

L’entitat esportiva ha engegat una iniciativa per integrar-los en el dia a dia de la seva activitat. Els nois, d’entre 12 i 17 anys, fan estades màximes d’una setmana en el centre d’acollida.

El centre d’acollida de Can Santoi // Arxiu

El Club Atletisme Molins ha anunciat un projecte per integrar els menors refugiats i acollits a la casa de colònies de Can Santoi de la Rierada a Collserola. Gràcies a la iniciativa, els joves d’entre 12 i 17 anys s’entrenaran amb l’entitat esportiva. El Club Atletisme Molins comenta que es tracta de “trobar el punt just entre les necessitats dels menors i la nostra capacitat d’acollida i entrenament”. El club ha assegurat en un comunicat que l’acord ha sigut possible pels contactes amb la Fundació Diagrama, entitat dedicada a l’atenció de persones vulnerables o amb dificultats socials.

La presidenta del Club Atletisme Molins, Cristina Vila, explica que es tracta d’una “tasca dura i encoratjadora que representa un gran repte per a l’entitat”. El Club Atletisme Molins destaca que el pla d’entrenament s’ha dissenyat des d’una perspectiva integral, “defugint el sentiment d’auxili i apostant per la integració”. El director esportiu, Sergi Soler, és l’encarregat d’establir el calendari dels entrenaments, pensats perquè els menors evolucionin i se superin.

El centre d’acollida de Can Santoi

Des de mitjans del mes de juliol, Molins de Rei acull els menors estrangers no acompanyats en un centre d’acollida habilitat a Can Santoi. Els joves, d’entre 12 i 17 anys, fan estades de com a màxim una setmana. Can Santoi forma part d’un projecte pilot de la Generalitat per acollir els menors estrangers no acompanyats.

Recomanacions personalitzades