L’Ajuntament amplia el període d’al·legacions al crematori

El govern municipal decideix prorrogar el temps per presentar al·legacions a la construcció d’un crematori fins el 20 de setembre. La decisió s’ha pres després de les queixes dels veïns.

Tanatori de Molins de Rei // Jose Polo

Un déjà-vu del que va passar amb el centre de culte del carrer Sant Sebastià fa dos anys. L’Ajuntament de Molins de Rei va informar els veïns de l’inici dels tràmits per instal·lar un crematori al tanatori en ple període vacacional tractant de fer el mínim soroll possible i aconseguint l’efecte contrari.

La carta, signada per l’alcalde, Joan Ramon Casals, estava datada a 27 de juliol i va arribar dies després als ciutadans del barri de La Pau i Riera Nova. La missiva advertia que els veïns tenien 10 dies hàbils per presentar al·legacions al projecte. El període acabava en ple mes d’agost.

Molts veïns estaven de vacances i no se la van trobar fins dies després. Els que estaven a casa es van indignar per les dates i ràpidament ho van compartir a les xarxes socials.

El govern municipal format per CDC, CUP i ERC ha reaccionat davant l’enuig veïnal: el consistori ha ampliat el període d’al·legacions fins el pròxim 20 de setembre. “No hi havia cap voluntat de fer-ho en ple estiu, simplement va coincidir la tramitació administrativa en aquest període”, defensen fonts municipals a Viu Molins de Rei. El regidor d’aquest barri, Marc Rebulà, va informar els veïns d’aquesta decisió el passat dilluns.

“Per assegurar que tothom que vulgui pugui presentar al·legacions, s’ha ampliat el termini com ja s’ha fet en algun altre cas similar”, afegeixen des del consistori. Una resposta i una reacció exactament idèntica a la del govern sociovergent amb el centre de culte.

La instal·lació d’un crematori provoca el rebuig dels veïns

Recomanacions personalitzades