Marcos Ruiz destaca el suport de Molins de Rei en els mesos més complicats

En una entrevista a Radio Marca, l’aixecador de Molins de Rei relata com ha estat el procés des que el van acusar de dopatge fins que ha estat declarat innocent. En aquest sentit, ha agraït el suport que li han donat els seus veïns de municipi i assegura que el seu objectiu més immediat és recuperar el seu nivell.

Marcos Ruiz durant la competició // Federació Espanyola d’Halterofília

Molt dur. Tota la vida lluitant per un somni per després ser acusat injustament de dopatge. El jove aixecador de la Riera Bonet, Marcos Ruiz, està superant els mesos més complicats de la seva curta i exitosa carrera. En una entrevista a Ràdio Marca on relata la seva experiència, el molinenc destaca el suport dels seus veïns: “La gent de Molins de Rei ha estat amb mi”, ha assegurat. “M’he adonat del suport”, ha afegit.

Durant la conversa, Ruiz diu que el millor d’aquesta època ha estat que “totes les persones que s’han posat en contacte m’han donat suport”. Però també hi ha hagut moments per al desànim. “Vaig arribar a pensar en la possibilitat de deixar l’halterofília, però mai ho faria, és una cosa que m’agrada molt”, ha reconegut el campió d’Europa i subcampió del món en categories inferiors.

Primer la federació internacional el va suspendre temporalment per després anul·lar el càstig perquè la prova B – la contra anàlisi que confirma els casos de dopatge – no estava disponible. “És estrany que un laboratori com la Usada no tingui disponible una prova”, ha incidit. De fet, en el mateix control que va passar Ruiz una atleta de l’Índia també va donar positiu en primera instància, però com li ha passat al molinenc, després l’han absolt. Ell va defensar la seva innocència des del primer moment.

“Al principi pensava en teories, que tot era un error o que algú m’havia pogut fer alguna cosa, però al final crec que ha estat una errada, totalment”, ha raonat durant la conversa.  “Pots posar la mà al foc per qualsevol company de la Blume de Madrid perquè estem molt controlats, dopar-se seria estúpid”, ha sentenciat. En tot cas, el molinenc encara segueix esperant una explicació oficial sobre el que va passar.

Ara Marcos Ruiz va tornant a poc a poc a la normalitat. Ha manifestat que el seu pròxim objectiu és “recuperar” el seu nivell, sense marcar-se, de moment, cap competició com a fita. Amb aquest episodi, a més de fer-lo patir tot i la seva innocència demostrada, l’han trencat la planificació de tota la temporada. Seguint el seu protocol, amb la suspensió de la Federació Internacional va haver de sortir de la residència Blume de Madrid. “No em va agradar, però ho vaig entendre, la Federació Espanyola va complir les regles”, ha valorat el molinenc.

Llavors va continuar entrenant-se a les instal·lacions de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda de Molins de Rei. Aquest dilluns s’ha incorporat a la concentració de la selecció espanyola que es fa a Lleó de cara al pròxim mundial d’halterofília. Després tornarà a Madrid.

Recomanacions personalitzades