Marcos Ruiz torna a proclamar-se campió d’Europa d’halterofília

L’aixecador de Molins de Rei Marcos Ruiz ha aconseguit tres medalles d’or en el Campionat d’Europa d’halterofília sub 23 disputat a Albània. La també molinenca Noelia Caballero se situa en la novena posició. 

Marcos Ruiz a la sala d’entrenament del barri del Canal // Arxiu – Jose Polo

El millor esportista de la seva edat de tota Europa en la seva disciplina. L’aixecador de Molins de Rei Marcos Ruiz ha tornat a proclamar-se campió d’Europa d’Halterofília.

Ho ha fet aquest cap de setmana a Durrës (Albània), on s’ha realitzat la màxima competició del continent per a menors de 23 anys. En la categoria per a esportistes de 105 kg ha aconseguit la medalla d’or en total olímpic amb una marca de 378 kg, una altra medalla d’or en la modalitat de dos temps amb 203 kg, i una tercera primera posició en arrencada amb 175 kg. Aquest últim títol el va guanyar després que l’esportista que va aconseguir l’or en primera instància donés positiu en un control antidopatge.

Només no ha pogut completar un intent en tota la competició, quan s’ha proposat aixecar 210 kg en dos temps. És la segona vegada que el molinenc aconsegueix el màxim títol continental. Ja ho va fer l’any passat a Israel.

Meritòria actuació de Noelia Caballero

Una altra molinenca, Noelia Caballero, també ha fet una meritòria actuació en aquests Campionats d’Europa celebrats al país balcànic. Concretament, l’aixecadora ha estat novena de la seva categoria en arrencada (78 kg), dos temps (95 kg) i total olímpic (173 kg).

Caballero ha començat completant els dos primers intents, però no ha estat capaç de superar les marques de 81 kg i 98 kg ni en el segon ni en el tercer intent.

Recomanacions personalitzades