Joan Ramon Casals es postula per liderar el PDeCAT

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, serà el representant del sector crític del PDeCAT que considera que el partit ha d’apropar-se més a Puigdemont. Casals està disposat a presentar-se com a candidat a coordinador general del partit representant aquest sector en l’assemblea nacional del PDeCAT que es farà al juliol.

Casals lidera el grup que vol que el PDeCAT s’apropi a Puigdemont. Imatge de la inauguració del nou institut // Arxiu — Jordi Julià

Va anunciar que no repetiria com a candidat a l’alcaldia a les eleccions municipals de l’any que ve, i després de no repetir com a diputat al no anar a la llista de Junts per Catalunya no se sabia quin havia de ser el destí polític de Joan Ramon Casals. Avui s’obre una nova possibilitat: ser el coordinador general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT)

Joan Ramon Casals ja constava entre el grup de crítics que es van reunir a Rubí el 3 de maig per plantejar canvis dins el partit. Consideren que el PDeCAT ha de canviar el rumb per alinear-se amb Carles Puigdemont, i que el canvi no només s’ha de plasmar en la línia ideològica sinó que també s’ha de modificar la cúpula per fer lloc a aquest sector crític.

I, segons ha informat aquest dimarts La Vanguardia, aquest grup de crítics ja ha formalitzat la proposta plantejant un candidatura alternativa a l’actual. La persona que encapçalaria aquesta candidatura seria Joan Ramon Casals, al voltant del qual, segons el diari, s’ha agrupat un conjunt de persones de diferents famílies del PDeCAT amb el tret comú que es declaren puigdemontistes. Pot haver-hi tingut a veure la visita de Casals a Puigdemont quan encara era a Brussel·les. Tot i això, asseguren que l’expresident no els donarà suport explícit ni tampoc els frenarà.

Casals seria el líder de Moment Zero, un corrent intern ja existent anteriorment del qual ja havia format part Casals però també Marta Pascal, que és l’actual coordinadora general a la qual volen fer fora, al qual s’hi han afegit els liberals de Generació Llibertat i sectors propers a Josep Rull i Jordi Turull, dos dels consellers nomenats i empresonats.

Els crítics volen que la renovació de la cúpula es faci a l’assemblea ordinària del juliol, però aquest dimarts, després que es fes pública la intenció de Casals de presentar-se com a nou coordinador general, els màxims dirigents del partit han dit en roda de premsa que en aquesta assemblea s’haurien de plantejar canvis ideològics i no de càrrecs. Tot i això, s’han mostrat oberts a modificar l’estructura del partit per encabir els crítics però sense canviar-la completament.

Recomanacions personalitzades