Joan Ramon Casals no anirà a la llista de Junts per Catalunya

L’alcalde de Molins de Rei i exdiputat al Parlament de Junts pel Sí no ha estat escollit per anar a la candidatura de Carles Puigdemont. Casals ho vincula a que la llista està formada majoritàriament per independents: “Havia de posar-ho fàcil”. 

Joan Ramon Casals i Carles Puigdemont van coincidir en la inauguració del nou institut Lluís de Requesens // Arxiu – Jordi Julià

Joan Ramon Casals no haurà de tornar a compaginar, com ha estat fent fins ara, la feina de diputat amb la d’alcalde. Almenys, mentre duri la legislatura que sortirà de les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre. Casals no figura en cap posició de la llista de Junts per Catalunya, el nom que ha triat el PDeCAT per a la llista centrada en la figura de Carles Puigdemont formada per independents.

El molinenc va ser escollit pel PDeCAT com un dels tres representants del Baix Llobregat de cara a una possible llista de partit. Tot i això, com que s’ha acabat fent una llista centrada en Puigdemont, no s’ha acabat tenint en compte.

Casals explica, en declaracions a Viu Molins de Rei, que la seva absència es deu a que ha estat una llista formada per independents, una opció que diu que ell mateix va defensar: “Entenia que havia de posar-ho fàcil si era una llista formada per gent independent, de suport al president i al govern legítim”. Creu que si era l’opció que ell va defensar, havia de “demostrar-ho” acceptant no anar a la llista per donar lloc a persones independents.

A les llistes també hi ha altres alcaldes que no són independents, però Casals afirma que “són simbòlics, com el president de l’Associació Catalana de Municipis o la de l’Associació de Municipis per la Independència”. Tot i això, entre els alcaldes que sí que hi van també hi ha els de poblacions com Girona, Vic, Ripoll o Mollerussa.

Recomanacions personalitzades