La història gòtica ‘The Lodgers’ i el curt ‘Centrifugado’ guanyen al Festival de Cine de Terror

El TerrorMolins 2017 ha reconegut, en uns guardons que han quedat més repartits que l’any passat, la irlandesa ‘The Lodgers’ amb el premi a millor pel·lícula. En canvi, l’australiana ‘Hounds of Love’ i ‘Super Dark Times’, dels Estats Units, han rebut tres premis cadascuna. El concurs de curtmetratges ha reconegut ‘Centrifugado’, de la catalana Mireia Noguera.

La cerminònia d'entrega dels premis va tenir ambientació per l'ocasió // Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

La cerimònia d’entrega dels premis va tenir ambientació per l’ocasió // Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

El palmarès d’aquest any del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei no ha tingut un guanyador clar. L’any passat tots els premis principals van anar a parar a ‘I Am Not a Serial Killer’, i els curtmetratges es van concentrar en ‘Quenottes’ i ‘Monsters’. Aquest 2017, en canvi, la guanyadora a millor pel·lícula només ha obtingut aquest guardó.

Es tracte del film irlandès ‘The Lodgers’, una història gòtica de fantasmes sobre els orfes d’uns bessons. Per contra, el Millor Director ha estat Bryan Taylor per ‘Mom and Dad’, una pel·lícula dels Estats Units en què uns pares ataquen violentament els seus fills després que una epidèmia provoqui una bogeria massiva.

En canvi, la pel·lícula australiana ‘Hounds of Love’ ha obtingut tres premis: Millor actriu (Emma Booth), Millor Guió (Ben Young) i el Premi del Públic. Mostra el segrest d’una noia el 1987. Uns premis molt semblants ha tingut l’americana ‘Super Dark Times’: Millor actor (Owen Campbell), Menció especial del Jurat per al guió (Ben Collins) i el Premi de la Crítica d’Or Blogos de Oro. Explica la història de dos amics que han d’encobrir un accident.

D’altra banda, els millors efectes especials se’ls ha emportat ’68 Kill’, dels Estats Units, mentre que el Premi del Públic Being Different ha estat per a ‘Tragedy Girls’, també nord-americana.

El millor curtmetratge, per a una catalana

Pel que fa als curtmetratges, ha estat igualment molt repartit. El Millor Curtmetratge l’ha guanyat ‘Centrifugado’, dirigit per Mireia Noguera, de Sant Fruitós de Bages. És la història d’un jove que ajuda a una dona gran a pujar la bugada a casa i que es troba que la dona no està disposada a deixar-lo marxar.

El curt canadenc ‘Cauchemmar capitonné’ ha vist reconeguts els seus efectes especials i també ha rebut el Premi de la Crítica d’Or Blogos de Oro. De Canadà també és ‘Health, Wealth & Happiness’, que ha rebut el guardó al Millor Guió.

La Millor interpretació dels curtmetratges ha estat per a l’actor basc Fernando Albizu al curt espanyol ‘Aprieta pero raramente ahoga’. Finalment, el premi Méliès d’Argent al millor curt europeu de gènere fantàstic, que el festival atorga des que va ingressar a l’European Fantastic Film Festival Federation (EFFFF), ha recaigut en ‘9 pasos’.

Recomanacions personalitzades