El Festival de Cine de Terror es juga enguany poder donar els prestigiosos premis Méliès

El president de la Federació Europea de Festivals de Cinema Fantàstic visitarà el Festival de Cine de Terror de Molins de Rei per avaluar-ne l’entrada a aquesta prestigiosa associació, cosa que permetria donar els importants premis Méliès i major projecció internacional al festival.

La roda de premsa de presentació del  festival es va fer per primer cop a Barcelona // Jordi Julià

La roda de premsa de presentació del festival es va fer per primer cop a Barcelona // Jordi Julià

El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei segueix en la seva línia d’internacionalitzar-se i guanyar prestigi a l’exterior. Les més de 400 pel·lícules i curtmetratges rebuts des d’arreu del món a les competicions del festival constaten aquesta consolidació fora de casa, però ara hi ha l’oportunitat de créixer encara més.

El certamen ha passat el primer tall del procés per formar part de la prestigiosa Federació Europea de Festivals de Cinema Fantàstic (EFFFF, per les sigles en anglès), que agrupa als millors festivals d’aquest gènere de tot el continent. En formen part 22 festivals, quatre d’ells a la Península: els de Sitges, Sant Sebastià, Màlaga i Porto. Els festivals que formen part de l’EFFFF poden entregar els premis que dóna aquesta federació: els premis Méliès, també de gran prestigi dins el gènere fantàstic i de terror.

Un cop es va comunicar durant el festival de Cannes que Molins de Rei havia passat la primera part del procés, ara cal que sigui examinat in situ per la federació. Ho farà el propi president, Christian Hallmann, a qui s’ha convidat com a jurat “per que no suposi una despesa extraordinària acollir-lo”, va explicar Roger Sàbat, coordinador del festival, durant la roda de premsa de presentació de l’edició d’enguany. Sàbat va reconèixer que “seria fantàstic” formar-ne part: “No crec que poguéssim donar Méliès als llargmetratges, però sí als curts, i això suposaria un salt qualitatiu molt important”, va assegurar.

suport terror 2013

Recomanacions personalitzades