“I Am Not a Serial Killer” triomfa al Festival de Cine de Terror

La pel·lícula irlandesa “I Am not a Serial Killer” s’ha emportat tres dels premis principals de la Secció Oficial del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei 2016: millor pel·lícula, director i actor. El nou premi “Crítica d’Or” guardona “Eyes of my mother”.

Fotograma de "I Am Not a Serial Killer", guanyadora de tres premis del Festival de Cine de Terror 2016 // ICF Films

Fotograma de “I Am Not a Serial Killer”, guanyadora de tres premis del 35è Festival de Cine de Terror // ICF Films

Aquest 2016 no hi ha hagut dubtes pel jurat del 35è Festival de Cine de Terror de Molins de Rei: la millor pel·lícula era “I Am not a Serial Killer”. No només li han donat el premi a Millor Pel·lícula sinó també el de Millor Director, l’irlandès Billy O’Brien; i alhora el de millor actor per al seu protagonista, Max Records. Aquest actor americà, conegut per la pel·lícula “Where the Wild Things Are” (“Allà on viuen els monstres”)  es posa en la pell d’un adolescent fascinat per la mort que treballa fent autòpsies i s’acaba enfrontant a l’aparició d’un assassí en sèrie.

La pel·lícula, basada en una novel·la amb el mateix nom de Dan Wells, també va ser premiada al Festival de Sitges a la secció Panorama, centrada en cinema independent.

Els altres premis a llargmetratges d’aquesta edició del festival han estat tots per pel·lícules diferents. La millor actriu ha estat Terence Schreures per “Kristen”, els millors efectes se’ls ha emportat Stephen Coren per “The Autopsy of Jane Doe” i la millor fotografia -en forma de menció especial- era de Hong Kyung-Pyo per “The Wailing”.

El públic tria “Train to Busan”

En canvi, el públic ha decidit premiar una pel·lícula que el jurat no ha premiat: “Train to Busan”, una mena d’apocalipsi zombi ambientada en els trens de Corea del Sud. Aquest any s’incorporava el Premi Crítica d’Or, en col·laboració amb l’associació Premios de Cine Blogos de Oro, que escull el premi mitjançant cinc membres de l’associació. Han escollit “The Eyes of my Mother”, una pel·lícula difícil de classificar sobre una família que viu en una granja i rep una visita mortal.

Els membres internacionals del jurat del 35è Festival de Cine de Terror han estat el productor sud-africà Mattheu A. Brown i l’actriu Ashley C. Williams, que van fer la pel·lícula “Julia”, premiada el 2014. La resta del jurat el formaven periodistes o crítics cinematogràfics: Howard Gorman, Paco Rodríguez Prieto i Lluís Rueda.

Recomanacions personalitzades