La plaça de la Creu i el Doctor Barraquer s’incorporen a la plataforma única

Les reformes de la plaça de la Creu i el carrer Doctor Barraquer, finalitzades aquesta setmana, han suposat una inversió total de 350.000 euros per incorporar aquests punts a la plataforma única que dóna prioritat als vianants al Centre Vila. 

Cruïlla de la plaça de la Creu // Jose Polo

Punt i final a dues importants actuacions urbanístiques en el Centre Vila de Molins de Rei. Tot i que encara es poden veure alguns elements com cons i tanques, les obres de l’entorn de la plaça de la Creu i del carrer Doctor Barraquer ja es donen per acabades. De fet, ja s’han reobert als vianants i al trànsit amb els sentits de circulació habituals.

A la plaça de Creu s’ha apostat per donar prioritat als vianants en la cruïlla que la uneix amb el carrer Carril i el passeig Pi i Margall. Els vehicles segueixen passant, però la prioritat ara passa a ser de les persones que vagin a peu. S’han invertit un total de 150.000 euros, que inclouen la renovació del mobiliari urbà, l’arbrat, la senyalització i l’enllumenat.

En el tram del carrer Doctor Barraquer entre la plaça del Mercat i el passeig del Terraplè s’ha canviat l’aspecte i s’ha anivellat la calçada i les voreres per resoldre una imatge de via pública molt malmesa. S’ha pacificat, sí, però a diferència de la resta d’actuacions executades durant els últims anys encara que es manté la presència dels cotxes i les places d’aparcament. La presència del cotxe és tal que en comptes de llambordes com al carrer Major i Rafael Casanova, s’ha posat directament asfalt. El cost de l’actuació en aquest cas ha estat superior als 200.000 euros.

Les dues actuacions han servit per incorporar aquests punts a la plataforma única existent en l’ametlla comercial del centre del municipi, que es va iniciar al 2010 amb el carrer Majorque es va rematar tres anys després amb la reforma del carrer Rafael Casanova.

Segons l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC), aquestes obres formen part d’una “estratègia global per fer una vila més amable, donant més valor a l’espai públic i potenciant els espais amb més activitat comercial. “Hem prioritzat de forma significativa els projectes que comportaven una pacificació del trànsit”, afegeix el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC).

Recomanacions personalitzades