Viu Molins de Rei recull el premi Innovació de Ràdio Molins de Rei reivindicant el periodisme local de qualitat

El diari digital creat fa set anys ha rebut el premi per haver esdevingut un “mitjà clau per estar a l’aguait i entendre la realitat molinenca”. Els seus directors han defensat “condicions dignes per exercir amb qualitat” l’ofici de periodista. 

Els Premis Ràdio Molins de Rei han reconegut a Viu Molins de Rei // Ajuntament de Molins de Rei

Els Premis Ràdio Molins de Rei han reconegut a Viu Molins de Rei // Ajuntament de Molins de Rei

Els Premis Ràdio Molins de Rei 2017, que reconeixen les iniciatives més destacades del municipi, han premiat el diari digital Viu Molins de Rei. Ha estat en la categoria Innovació, que distingeix els projectes que “hagin suposat una revolució en el seu camp i hagin tingut un impacte a la vila”.

En nom del jurat, David Lloberas va explicar durant la gala d’entrega dels premis, que s’ha tingut en compte “la dedicació dels seus treballadors a la professió i sobretot a la nostra vila”. També va destacar la “dedicació i devoció pel periodisme marcada per la constància i l’esforç”. Segons el jurat, això ha permès que “amb només 7 anys d’existència el Viu Molins de Rei ha esdevingut un mitjà clau per estar a l’aguait i entendre la realitat política, cultural i social molinenca”.

David Lloberas va entregar el premi en nom del jurat // Ajuntament de Molins de Rei

David Lloberas va entregar el premi en nom del jurat // Ajuntament de Molins de Rei

Lloberas va defensar que es lliuri el premi Innovació ara tot i haver estat creat fa set anys: “Engegar un projecte a nivell de comunicació local, cosa que llavors era difícil d’imaginar i encara més a nivell local, ja els fa mereixedors del premi”, afirmava el portaveu del jurat. Però, a més, va destacar que “no es van quedar en la comoditat de ser els treballadors d’un mitjà local sinó que van anar més enllà”.

Retransmissions en directe com els plens municipals a través de Twitter i espais com el Molins de Rei en persona van ser alguns dels punts diferencials que va destacar Lloberas, fent una menció especial de l’Anuari en paper que recull el més destacat de cada any en forma de llibre-revista. Lloberas va descriure l’Anuari com el “factor que dóna un major valor afegit”.

Reivindicació d’un periodisme local de qualitat

Els director, Jose Polo i David Guerrero; la comercial, Eva Cervera; i el redactor, Jordi Julià // Ajuntament de Molins de Rei

Els director, Jose Polo i David Guerrero; la comercial, Eva Cervera; i el redactor, Jordi Julià // Ajuntament de Molins de Rei

Els dos directors del mitjà, David Guerrero i Jose Polo, van recordar que els origens del Viu Molins de Rei són en un programa que tots dos feien a la mateixa Ràdio Molins de Rei mentre encara estudiaven Periodisme. Polo va reivindicar el periodisme de qualitat: “Cal gent capaç de contrastar, de fer les coses ben fetes, sense vendre’s a ningú i mesurant les paraules que s’escriuen. I també ben pagats”.

Guerrero va apostar per seguir innovant amb nous formats. Després de recordar que el diari va ser dels primers de Catalunya a tenir la pantalla adaptable als mòbils, va apuntar que la web aviat s’haurà de reformular de nou.

El discurs va ser una reivindicació del periodisme local: “Podem haver explicat en mitjans d’abast nacional notícies per tot el país, però res reconforta més que un bon titular al Viu Molins”, ja que “enganxa”, va dir Guerrero. El periodista va recordar que “som allà en cada moment”, aprofitant per demanar a les autoritats locals que “ajudin en la mesura de les seves possibilitats a preservar el bon periodisme local”.

Els directors del mitjà van agrair el suport econòmic dels anunciants i de la seixantena de socis, tot i que van demanar “més militància”, de persones que “creguin en la importància d’un mitjà com el Viu”. “Els petits mitjans independents com el nostre requereixen la vostra ajuda per sobreviure”, van dir, adreçant-se als molinencs.

Guerrero i Polo van tenir un  record també per Miquel Armengol, qui els va obrir les portes de l’emissora per fer el programa a la ràdio que va ser “l’espurna que va encendre tot el que va venir després”. Guerrero va prometre “seguir treballant per continuar fent Molins de Rei una ciutat més viva”. “No pararem, com a mínim, fins que ens tornin a fer pujar a aquest escenari d’aquí uns quants anys a recollir el premi Comunicació”, ja que duu el nom, precisament, de Miquel Armengol.

El director, David Guerrero, amb el guardó a la mà // Ajuntament de Molins de Rei

El director, David Guerrero, amb el guardó a la mà // Ajuntament de Molins de Rei

Recomanacions personalitzades