L’Ajuntament millorarà els pous d’aigua per evitar les baixades de pressió

Els episodis de presència del tòxic diuron en els pous d’aigua del Pla i l’Urgellet han provocat que es clausuressin per motius de seguretat i que diversos veïns perdin pressió de l’aigua. Ara el consistori hi posarà remei.

Una imatge del Canal de la Infanta // Wikipedia

Una imatge del Canal de la Infanta // Wikipedia

L’estiu ha estat mogut pels tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), després que hagin detectat fins a tres cops nivells del tòxic diuron més alts del normal en els pous d’aigua del Pla i l’Urgellet de Molins de Rei. L’Ajuntament, tot i que sempre s’ha compromès a que la qualitat de l’aigua estava assegurada i no hi havia risc per la salut de la població, com a mesura preventiva ha decidit en els tots els casos clausurar els pous i connectar-se al sistema d’Aigües Ter Llobregat.

Aquestes mesures preventives han provocat que diversos habitatges hagin perdut pressió de l’aigua durant els dies que els pous han estat tancats. L’alcalde del municipi, Joan Ramon Casals (CDC), ha confirmat a Viu Molins de Rei que el consistori invertirà en la millora dels pous i iniciarà en breu treballs de millora a la xarxa de distribució d’aigua per tal que, en cas que s’hagin de tornar a aturar, no disminueixi la pressió en cap habitatge.

Concretament, s’instal·laran filtres als pous d’aigua per tal que el diuron no arribi en tanta quantitat a l’aigua, i també s’invertirà en la xarxa de distribució perquè, en cas de connectar-se de nou al sistema d’Aigües Ter Llobregat, la pressió no disminueixi. L’alcalde ha promès que, si es torna a aturar un pou, cap veí en notarà les conseqüències.

Casals ha explicat que els tècnics de l’ACA ja han detectat l’origen de la filtració de diuron, un tòxic d’ús herbicida que està prohibit en diversos països, i juntament amb la falta de pluges de l’estiu han fet que la seva concentració a l’aigua sigui superior al normal. Casals també ha confirmat que l’Ajuntament estudiarà la possibilitat de demanar responsabilitats en cas que la presència d’aquest tòxic tingui un origen il·lícit.

Recomanacions personalitzades