La propaganda contra el centre de culte de PxC està copiada d’Olot

Els arguments de Plataforma per Catalunya (PxC) contra el centre de culte musulmà a Molins de Rei estan aprofitats d’Olot. El partit se sent “perseguit” per la manifestació contra el racisme d’aquest dissabte.

La propaganda és idèntica a la de Molins de Rei canviant la població // PxC

La propaganda és idèntica a la de Molins de Rei canviant la població // PxC

Copiar, enganxar i canviar la paraula ‘Olot’ per ‘Molins de Rei’. Això és el que va fer el partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC) el passat desembre quan, tot i no tenir cap tipus d’implantació a Molins de Rei, va aprofitar-se de la polèmica per la implantació d’un centre de culte al carrer Sant Sebastià per introduir arguments xenòfobs al debat enviant fullets a les bústies de Molins de Rei.

Encara que el partit no té cap membre a Molins de Rei, la propaganda feia servir arguments que pressuposaven un fort arrelament al poble: “Estem orgullosos de viure a Molins de Rei i de ser de Molins de Rei”, deien, afirmant després: “Ningú ens ha preguntat si volem transformar Molins en una altra cosa. Volem seguir essent Molins”.

Els arguments parteixen de la base que hi pot haver "radicalització" quan és una de les coses que la Comunitat Islàmica vol combatre // PxC

Però això no era més que una còpia. El text original era: “Estem orgullosos de viure a Olot i de ser d’Olot”. Pocs dies abans d’embustiar els carrers de Molins de Rei amb aquests arguments, Olot -on hi ha el mateix debat per l’obertura d’un centre de culte i el partit sí que està implantat- s’havia omplert d’uns fullets gairebé idèntics. Els arguments eren calcats, però amb el nom del poble canviat. Més tard, repetirien l’operació amb Pineda de Mar.

D’altra banda, mentre que l’original tenia la cara del cap de llista de PxC a Olot i la frase “Ignasi Mulleras t’escolta”, a Molins de Rei i Pineda s’ha aprofitat l’espai per posar-hi un genèric “PxC – Molins t’escolta” (Pineda en el seu cas).

PxC se sent “perseguida” per la manifestació antiracista

La manifestació de Molins de Rei té el lema Stop Racisme // UCFR

La manifestació de Molins de Rei té el lema Stop Racisme // UCFR

El partit ha reactivat la seva activitat aquesta setmana de cara a les manifestacions amb el lema #StopIslamofòbia que Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha convocat per aquest dissabte 18. Les poblacions on s’ha convocat són, precisament, Molins de Rei, Pineda de Mar i Olot, juntament amb Manresa, el Vendrell i Lleida.

PxC ha enviat comunicats a les diferents poblacions on s’han convocat les manifestacions, aquest cop canviant el contingut del missatge en funció de la població. La convocatòria de les manifestacions, que a Molins de Rei té el lema ‘Stop racisme’, ha fet que PxC se senti al·ludida i denunciï la “persecució i criminalització de les idees i accions” del partit.

Consideren que rere aquestes manifestacions “s’oculten les campanyes d’hostigament i intimidacions” que diuen que els simpatitzants i candidats de PxC “estan patint a aquells municipis”, tot i que en el cas de Molins de Rei no ha estat possible perquè el partit no té estructura.

Recomanacions personalitzades