El partit xenòfob Plataforma per Catalunya vincula el futur centre de culte amb el terrorisme

Plataforma per Catalunya ha engegat una campanya contra el centre de culte de la comunitat islàmica a Molins de Rei. Diuen que s’han reunit amb els veïns contraris al projecte i basen els seus arguments en que es pot difondre l’islamisme radical, precisament el que els musulmans volen evitar amb la instal·lació de l’oratori.

Imatge del local escollit per la Comunitat Islàmica // Arxiu — Jose Polo

Tot i no tenir cap grup local a Molins de Rei, el partit Plataforma per Catalunya (PxC) ha aprofitat la polèmica per la instal·lació d’un centre de culte de la Comunitat Islàmica al carrer Sant Sebastià de Molins de Rei per introduir-hi arguments xenòfobs. El partit ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació on informa que han iniciat “una campanya informativa als barris de les Conserves i la Riera Bonet”. Asseguren que s’han reunit diversos cops amb els veïns contraris al centre de culte i que els ajudaran per “exigir informació i transparència a l’Ajuntament i que la seva veu sigui escoltada i respectada”.

La campanya inclou uns pamflets que despleguen arguments en contra del centre de culte i que ja s’han repartit per diverses bústies de la Riera Bonet. Mentre que els motius donats pels veïns fins ara es basaven en la manera d’actuar de l’Ajuntament i problemes d’aglomeracions i soroll, l’argumentari de PxC és bàsicament xenòfob i basat en la por a l’islam.

Els arguments de Plataforma per Catalunya

Molts dels arguments de PxC parteixen de la base que un centre de culte musulmà pot portar “islamisme radical”. No obstant, obvien que aquest és precisament un dels motius que van portar la Comunitat Islàmica a tenir un centre de culte: que els joves “practiquin l’islam en persona i no a través d’internet”, evitant “interpretacions radicalitzades” que es poden trobar a la xarxa, explicava la Comunitat Islàmica quan van començar el procés per instal·lar-se al carrer Sant Sebastià.

Alguns dels perills derivats d’aquest suposat extremisme passarien, segons PxC, per que el centre s’utilitzi “per captar potencials terroristes” o per “menysprear la dona” amb “poligàmia, matrimonis amb menors, burques o lliçons on expliquen com colpejar les dones”.

En els pamflets repartits també alimenten els rumors contra els immigrants dient que la instal·lació de l’oratori pot fer que s’instal·lin botigues al voltant que “caldrà que respectin els horaris i la normativa”, donant a entendre que se’ls permet obrir més del compte.

L’ideologia més purament xenòfoba i identitària es posa de manifest en aquesta afirmació: “Hem mantingut durant molt temps les nostres costums i la nostra manera de viure, la nostra ciutat neta i sempre curosa de la seva convivència entre veïns. Ningú ens ha preguntat si volem transformar Molins en una altra cosa. Volem seguir essent Molins”.

També apunten que l’Ajuntament “s’ha despreocupat de la convivència” anunciant-ho a l’estiu, quan els veïns estaven de vacances, cosa que creuen que provoca “sensació d’inseguretat”. El partit, que mai no ha tingut presència a Molins de Rei, assegura ara que està “estudiant presentar aviat” una delegació al municipi.

Recomanacions personalitzades