Sergi Carós comença un projecte personal al marge d’Ed Tulipa

El cantant i baixista molinenc Sergi Carós emprèn un nou projecte com a cantautor, allunyant-se del pop que ha estat fent com a Ed Tulipa. Ja ha publicat un primer disc de versions de grups molinencs i n’està gravant un altre amb músiques del món. Tot i això, Ed Tulipa no mor i ja treballa en un nou disc.

Carós mostra una nova cara en el disc que ha editat Toni Moreno // Jordi Julià

Carós mostra una nova cara en el disc de versions que ha fet // Jordi Julià

Un disc sense títol, tan sols amb el nom de Sergi Carós. Cap referència a Ed Tulipa. Només té quatre cançons, i és una edició limitada de cinquanta exemplars, però marcarà un punt d’inflexió en la seva carrera musical. Gràcies a la publicació d’aquest disc de versions, Sergi Carós emprendrà un projecte personal.

La idea de fer el disc va ser de l’artista molinenc Toni Moreno. “Ell feia anys que ho tenia al cap”, explica Carós a Viu Molins de Rei. “Va plantejar-m’ho com a excusa per treure’m del meu registre pop habitual”, afirma. De fet, era una idea que al mateix Carós ja feia temps que li rondava “per la insistència de la meva mare i alguns amics”, diu. Però la proposta que li va fer Toni Moreno va servir per decidir-se a fer el pas.

De les quatre cançons que Carós ha versionat, dues li han vingut “imposades” per Moreno: una dels Detectors i una dels Edison. El baixista havia de triar les altres dues, però “estava clar que una havia de ser dels Dracs”, reconeix Sergi Carós, fill de Vicenç Carós, bateria del reconegut grup molinenc. L’altra que ha triat és, en part, també d’ells: “El moment”. L’autor és justament Sergi Carós, però la van fer pública els Dracs. La banda, que ja solia fer versions, va sentir a Carós tocant-la, i li van demanar permís per fer-se-la seva. Ara l’autor fa una nova mirada a la seva pròpia cançó.

Nou disc per Sant Jordi

El disc de versions es va presentar en un acte en què es van vendre bona part dels 50 exemplars del disc // Jordi Romeu

El disc de versions es va presentar en un acte en què es van vendre bona part dels 50 exemplars del disc // Jordi Romeu

En aquest disc de versions, Carós està sol amb la seva guitarra, apropant-se més als cantautors que no al pop de banda que ha estat fent a Ed Tulipa. Un cop vist el resultat, ha decidit seguir amb aquesta línia. Al febrer passat ja tenia 22 cançons preparades. “Eren cançons molt diferents entre si”, explica, “i no acabava de veure clar com podia donar-los una sortida”. La gravació del disc de versions li ha fet veure que “totes les cançons que sortien del pop havien de tenir un projecte diferenciat”.

Per això, el proper disc que publicarà el firmarà amb el seu nom. També ha trobat el fil argumental: són músiques del món: cançons irlandeses, bossa nova del Brasil… “Totes tenen en comú que són de llocs on he viscut. Però alhora és la música que m’ha influenciat a l’hora de compondre”, afirma.

Serà ell sol, però tindrà col·laboracions de músics convidats que tocaran instruments molt diversos, vinculats també als països als quals fa referència: ‘fiddle’ (un tipus de violí), ‘bodhran’ (un instrument de percussió irlandès), ‘tin whistle’ (una flauta pròpia de la música celta), acordió o mandolina. Amb tot, la guitarra i el baix també tindran un paper destacat. Carós voldria que pogués estar a punt per Sant Jordi.

Ed Tulipa no mor

A més de tocar amb Ed Tulipa, Carós ha estat fins ara baixista i guitarrista de Gerard Quintana i Xarim Aresté // Arxiu

A més de tocar amb Ed Tulipa, Carós ha estat fins ara baixista i guitarrista de Gerard Quintana i Xarim Aresté // Arxiu Sergi Carós

De totes maneres, qui ha estat baixista de Gerard Quintana i Xarim Aresté avisa: “Ed Tulipa no ha mort. Ara mateix està fent una migdiada, però pot despertar-se en qualsevol moment”. Ja té cançons preparades “en la mateixa línia pop que fins ara”, i passat l’estiu, cap al novembre del 2016, voldria començar-lo a gravar.

A més, Ed Tulipa segueix fent concerts: a l’estiu tocarà al BCN Beatles Weekend amb membres de The Quarrymen, el primer grup de John Lennon. I durant el 2016, quan farà 30 anys que Carós va cobrar el primer sou com a músic, farà una gira “de repàs de tot: el que he fet jo, i el que m’ha influenciat”. Seran versions “en l’estil cantautor” que ara està explorant, de cançons dels Dracs, dels Beatles, de Los Secretos, dels Gums, d’Ed Tulipa… i també de Sergi Carós.

Recomanacions personalitzades