La plaça del Palau es converteix en l’espai dels infants de la Fira de la Candelera

La Fira Kids omple la renovada plaça amb activitats per als més petits després d’anys sense èxit a la Fira de la Candelera. 

Imatge de la primera edició de la Fira Kids // Jose Polo

Des de la seva renovació en plaça verda, la plaça del Palau no trobava el seu paper a la Fira de la Candelera. Els brocanters es queixaven de la seva ubicació per les característiques de l’espai, que queda al marge del recorregut habitual dels visitants de la fira. Només la gent que té un especial interès en les activitats que s’instal·len entren a la plaça, que no és un lloc de pas per la seva forma. Per la seva banda, la Fira de la Natura va celebrar deixar aquesta localització. La plaça del Palau era l’aneguet llegit de la Candelera.

Coincidint amb la 166a edició de la gran mostra de Molins de Rei, després d’un pregó que va tenir la participació del Consell d’Infants, l’Ajuntament va apostar per convertir la plaça del Palau en un espai pels infants, sota el nom de Fira Kids. Un lloc on descansar amb els menuts després del passeig. Tot i que els usuaris van evidenciar que la proposta pot millorar, durant diverses hores es va concentrar una bona afluència de públic. Hi havia diferents jocs infantils, tallers de dibuix i pintura i també es mostraven coneixements sobre agricultura als més petits. Les activitats estaven gestionades per monitors.

“La localització de la fira per nens és bona”, opinava Jordi Cerventes, un pare de Martorell que visitava la Candelera acompanyat de la seva parella i els seus dos fills, de dos i 4 anys. “S’han tacat amb la pintura, potser valdria la pena posar algun tipus de bata perquè això no passi”, demanava amb la vista posava a la pròxima edició.

“L’espai en general està bé”, afegia una altra mare, Núria García, de Sant Vicenç dels Horts. “Serveis per tenir entretinguts els nens una estona després de passejar”, indicava. Tot i això, lamentava que faltava “promoció de l’espai”. “Ens ho hem trobat per casualitat, o et coneixes Molins o potser ni ho trobes”, va argumentar García.

[sam id=”55″ codes=”true”]

 

Recomanacions personalitzades