El bon moment del bàsquet i la constància de l’atleta Francesc Muñoz són premiats en els renovats Premis de l’Esport

Els Premis de l’Esport estrenen nou format atorgant dos premis al bàsquet (Sergi Pino i Celtic Bàsquet Molins) i a Francesc Muñoz, un dels atletes més constants de Molins de Rei. Mireia Rodríguez, el Molins de Rei CF, l’AEM i el Club Petanca Bonavista també són premiats.  

Fotografia de família dels premiats // Ajuntament de Molins de Rei

Fotografia de família dels premiats // Ajuntament de Molins de Rei

La platea gairebé plena del Teatre de la Joventut Catòlica, nova seu dels Premis de l’Esport de Molins de Rei, va ser testimoni de la primera gala d’entrega d’uns guardons que enguany s’han reformulat. Algunes categories van comptar amb nominats i premiats, i això va servir per reunir a més implicats amb l’esport de Molins de Rei i, també, per reconèixer els mèrits de més quanitat esportistes. La vetllada, que abans es feia a la Federació Obrera, va tornar a servir per premiar el bo i millor de l’esport del municipi. Un jurat independent format per esportistes i periodistes va tornar a tenir la difícil responsabilitat de fer la tria.

El bàsquet rep dos premis

La mare de Sergi Pino recollint el premi // Ajuntament de Molins de Rei

La mare de Sergi Pino recollint el premi // Ajuntament de Molins de Rei

El bàsquet de Molins de Rei va ser l’autèntic triomfador de la nit rebent dos premis: el millor esportista masculí i el millor equip masculí. Sergi Pino, jugador de bàsquet del MoraBanc Andorra, va ser triat com a millor esportista masculí. El molinenc ha arribat aquesta temporada a jugar a la Lliga Endesa ACB, la màxima competició estatal del bàsquet. Pino, que va iniciar-se en aquest esport al Manyanet Molins, també ha passat per les categories inferiors del Joventut de Badalona o el Bàsquet Manresa. Abans d’arribar a l’ACB, l’aler es va haver de bregar en diferents categories i equips com l’Olesa, el Sant Josep Girona, el Força Lleida, el Melilla Baloncesto o el CB Valladolid. No va poder assistir a l’entrega de premis pels seus compromisos com a professional. Els nominats en aquesta categoria van ser l’atleta de l’AEM Roger Pascual i el jugador del Club Billar Barcelona Marc Maymó.

El capità del Cèltic Bàsquet Molins, Miquel Sànchez, durant el seu discurs // Ajuntament de Molins de Rei

El capità del Cèltic Bàsquet Molins, Miquel Sànchez, durant el seu discurs // Ajuntament de Molins de Rei

El segon premi per l’esport de la cistella va el de millor equip masculí i va recaure en el Cèltic Bàsquet Molins, equip que la temporada passada va aconseguir un històric ascens a Copa Catalunya, igualant la màxima categoria històrica d’aquest esport de Molins de Rei. L’equip entrenat per Jesús Fernández va superar a One to One Catalunya, la parella de molinencs que van aconseguir finalitzar una de les curses més dures de BTT del món i el sènior “B” del Club Futbol Sala Molins 99, que va pujar a Primera Catalana.

La constància de Francesc Muñoz

Francesc Muñoz escoltat pel regidor d'Esports, Xavi Paz // Ajuntament de Molins de Rei

Francesc Muñoz escoltat pel regidor d’Esports, Xavi Paz // Ajuntament de Molins de Rei

El moment més emotiu de la gala va ser l’entrega del premi a la trajectòria esportiva. L’atleta actualment al Club ComeKm, Francesc Muñoz Guirao, va recollir després de passar-se una vida participant en multitud de curses, recorrent mitja Europa amb les seves sabatilles. La història d’aquest molinenc va començar ara fa 30 anys fent la Marató de Barcelona i, des de llavors, no ha parat de còrrer, ja sigui a Nova York, Roma, Berlín o Molins de Rei. Encara ho continua fent, participant ara en les categories de veterans. Un exemple de constància en l’esport amateur.

Molins de Rei CF i Mireia Rodríguez, premiats de l’esport femení

El premi al millor equip femení 2015 va ser pel primer equip del Molins de Rei Club de Futbol, que després de molts anys d’intents frustrats, va aconseguir l’esperat ascens a Preferent. Mai el futbol femení del municipi havia arribat tan alt. Feia molt de temps que l’entitat, referent en l’àmbit del Baix Llobregat, fomenta el futbol femení intentant confeccionar una escola amb diversos equips. De fet, algunes de les jugadores que van començar a jugar a futbol de ben petites a l’entitat ara han portat al club al seu millor moment històric. El sènior B del Club Bàsquet Molins de Rei, que va aconseguir l’ascens a Segona Catalana, i el femení del Club Futbol Sala Molins 99, que va aconseguir l’ascens a Primera Catalana, van ser els nominats en aquesta categoria.

La gimnasta del Club Gimnàs Molins de Rei, Mireia Rodríguez, es va emportar el premi a la millor esportista femenina. Rodríguez va aconseguir guanyar fa uns mesos el Campionat d’Espanya en la categoria N3G en una competició celebrada a Cáceres. La jove Rodríguez va començar a fer gimnàstica als 4 anys i, a més d’aquest èxit, també ha brillat amb llum pròpia aconseguint victòries als Campionats de Catalunya. Noelia Caballero, campiona d’Espanya sub 17 aquest 2015, i Àngels Llorenç, campiona d’Espanya de tir amb arc, van ser les nominades en aquesta categoria.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Salut i Valors

Els altres dos premis no van tenir nominats i van recaure en la secció d’atletisme de l’Associació Esportiva Molins de Rei com a premi Esport i Salut per l’organització de la cursa Posa’t la Gorra en col·laboració amb l’AFANOC que lluita contra el càncer infantil.

El premi Esport i Valors va recaure en el Club Petanca Bonavista per l’organització del campionat social on els jugadors són alumnes del talller Alba – CEOBALL (ACOSU), de persones amb discapacitat mental.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Recomanacions personalitzades