El femení del Molins de Rei CF puja a Preferent per primera vegada

El femení del Molins de Rei CF aconsegueix un històric ascens a Preferent, categoria de bronze del futbol femení estatal, després d’aconseguir el títol de lliga a Primera Catalana. És la primera vegada que el club arriba a una categoria tan exigent. 

Helena Siles, l'extrem del Molins, va marcar dos gols en el partit que va segellar l'ascens // David Polo

Helena Siles, l’extrem del Molins, va marcar dos gols en el partit que va segellar l’ascens // David Polo

Èxit sense precedents del femení del Molins de Rei Club de Futbol, que s’ha proclamat campió del grup primer de Primera Catalana, aconseguint un esperat ascens a Preferent, categoria que el futbol femení molinenc mai ha trepitjat. Premi per al projecte de Carlos Tregón, entrenador de l’equip, que va arribar la temporada passada ple d’ambició. Reconeixement també per un club que ha mantingut ferma l’aposta per l’esport femení des de ja fa uns quants anys, quan no era tan habitual, i que ha pogut consolidar una escola. I és que aquest ascens també és obra de persones com Javi Baches, coordinador de les categories femenines durant una pila de temporades, que van perseverar en la lluita per fer que a Molins de Rei el futbol no fos només cosa d’homes. La temporada vinent l’equip competirà en la categoria de bronze del futbol femení estatal, fent història dels esports de Molins de Rei.

Sense el context adient no es poden aconseguir les grans fites però, evidentment, les grans protagonistes són les jugadores. Una generació que ja venia trepitjant fort en les categories inferiors i que ha sabut reforçar-se per formar un equip formidable. “Ja l’any passat ens vam quedar a les portes de l’ascens i al final no va poder ser”, diu Tregón a Viu Molins de Rei recordant que el projecte no és flor d’un dia. L’últim partit va ser un passeig. Un 6 a 0 contra l’Icomar que va precedir una gran festa al Municipal Josep Raich.

El cava no fa faltar en la celebració de l'ascens // David Polo

El cava no fa faltar en la celebració de l’ascens // David Polo

“Aquest any ens hem convençut més que mai que era possible”, assegura el tècnic. I és que el seu equip, a més de tenir unes aptituds tècniques, físiques i tàctiques superiors a les dels equips rivals, han demostrat una gran fortalesa mental al llarg de la temporada. Al principi van perdre a una de les seves millors jugadores, l’ex-Barça Blanca Coscolín, i les lesions en peces importants de l’equip molinenc han estat una constant durant el curs. Res ha doblegat, però, la moral de les molinenques, que s’han crescut al llarg de l’any gràcies a uns fonaments sòlids.

Carlos Tregón, entrenador del Molins de Rei CF // David Polo

Carlos Tregón, entrenador del Molins de Rei CF // David Polo

Amb tot, han aconseguit l’ascens amb una jornada d’antelació. 97 gols a favor, segon màxim equip de la categoria, i només 23 en contra, la defensa més segura de la lliga amb la del Pubilla Casas. A falta d’una jornada Berta Caraltó és la màxima golejadora del campionat amb 21 gols. Júlia Torregrosa (17) i Helena Siles (16) també han destacat en l’aspecte ofensiu del joc, però personificar l’èxit d’aquest equip en unes quantes jugadores seria, sens dubte, injust. Només han perdut un partit en tota la temporada i la defensa ha estat un autèntic mur tot l’any.

“Hi ha equip per competir a Preferent”, diu Tregón il·lusionat que també reconeix, però, que li agradaria tenir “una millora en la plantilla”. I és que les temporades es fan llargues, la Preferent és molt exigent, i caldrà tenir més fons d’armari per consolidar-se en aquest nivell. En tot cas, serà una experiència única per un club que ja és una de les referències comarcals del futbol femení.

L’ascens del femení del Molins de Rei CF, en imatges

Imatges realitzades per David Polo

Recomanacions personalitzades